ERTAN SABAN AVLU DİZİSİNE TRANSFER OLDU!


Güncelleme: 23 Mart 2019 : 03:30
0

Kendi adaletini sağlamaya çalışan kadınları konu alan Avlu dizisine yeni bir oyuncu transferi gerçekleşti. Ertan Saban 38.bölüm itibariyle dizide rol alacak. İşte detaylar…

HANGİ ROLDE OYNAYACAK?

Medyatava’dan Birsen Altuntaş’ın paylaştığı habere göre Ertan Saban, dizide Oğuz Okan karakterini canlandıracak. Karakteri ve geçmişi ile ilgili çok bilgi paylaşılmadığı biliniyor. Ancak, seyirci tahminlerinden yola çıkıldığında Deniz’in geçmişteki sevgilisi olabileceği iddia ediliyor. Şimdi Ertan Saban kimdir? Açıklayalım.

ERTAN SABAN KİMDİR?

Oyuncu, 4 Aralık 1977 tarihinde Makedonya Üsküp’te dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Makedonya Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde tamamlamıştır. Kardeşi, Erman Saban ile birlikte Makedonya Türk Tiyatrosu’nda çeşitli oyunlarda sahneye çıkmıştır. Bir dönem Almanya’da da çalışmıştır. Fransa’da oynarken çalıştığı Türk yönetmen Mehmet Ulusoy, Türkiye’de tiyatro yapmak istediğini belirtti. Bunun üzerine 2005 yılında kendini Türkiye’de buldu. Şehir tiyatrolarında birkaç oyunda sahneye çıktı. Ardından, İstanbul Halk Tiyatrosu’nda görev almaya başladı.

OYNADIĞI DİZİLER

2005 yılında, başrolünü Gamze Özçelik ve Cihan Okan’ın paylaştığı Savcının Karısı adlı dizide rol aldı. 2006’da Sağır Oda dizisinde yer buldu. 2007 ve 2009 yılları arasında, Balkanlar’da çekilen “Elveda Rumeli” adlı dizide Erdal Özyağcılar, Tolgahan Sayışman ve Berrak Tüzünataç gibi oyuncularla birlikte oynadı.  2008 senesinde, Başka Semtin Çocukları adlı sinema filminde “Gürdal” karakterini canlandırdı. Son Yaz Balkanlar, Sakarya Fırat, Hatasız Kul Olmaz ve Görüş Günü Kadınları rol aldığı diğer bazı diziler arasındadır. En son, gerçek bir hikâyeden uyarlama olan “Çiçero” adlı sinema filminde “Wellington” karakterini oynamıştır.