Diriliş Ertuğrul Aktemür (Aktemur) Kimdir? Gerçek Tarihte Var Mı?


Güncelleme: 20 Ekim 2018 : 12:58
0
Diriliş Ertuğrul Aktemür Kimdir, Gerçek Tarihte Var Mı?

Diriliş Ertuğrul’un yeni sezonda yeni karakterlerden biriside Aktemür karakteridir. Aktemür Diriliş dizisinde Savaşçı bir kişiliğe sahip ordu mensubudur. Peki Diriliş Ertuğrul Aktemür (Aktemur, Aktimur) kimdir, Gerçek tarihte var mı?

Diriliş Ertuğrul sezon hazırlıklarına devam ederken izleyiciler de sabırsızlıkla dizisinin başlamasını bekliyor. Dizinin ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. Dizide yeni karakterlerin olduğu dikkatlerden kaçmadı. Bu karakterlerden birisi Kayra Şenocak’ın canlandırdığı Aktemür karakteridir. Diriliş Ertuğrul Akdemir karakterini canlandıran Kayra Şenocak kimdir?

Diriliş Ertuğrul Kayra Şenocak (Aktemür) kimdir?

Kayra Şenocak 1968 İstanbul doğumludur. Aslen Karadenizli olan sanatçımız İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümü mezunudur. Şu anda Tumay ozokur ajansına bağlı olarak kariyerine devam etmektedir. Kayra Şenocak Küçük yaşlarda ilgi gösterdiği oyunculuğa lise ve üniversite yıllarında devam etmiş kendini bu alanda geliştirmiştir. İlk defa 1998 yılında Aynalı Tahir isimli dizi ile seyirciyle buluştur. Dizide Bilal karakterini canlandıran Kayra Şenocak tüm Türkiye tarafından ilgiyle izlenmiş ve tanınmıştır.

Ardından 1999 yılında Şans Kapıyı Çalınca isimli programın sunuculuğunu yapmıştır 2006 yılında Yağmurdan Sonra isimli dizide İbrahim karakterini canlandırmış. Yine aynı dönemlerde 2007 yılında kapıda biri mi var isimli programı da nişanlısı Ebru karanfilci ile beraber sunma şansına erişmiştir. 2008-2009 yıllarında Doludizgin Yıllar, 2008 yılında Pulsar isimli dizide oynamış. 2014 yılında Abbas’ın Melekleri isimli sinema filminde Yer almıştır.

Kayra Şenocak’ın yer aldığı bazı dizi ve sinema projeleri şunlardır 1994 Kaygısızlar, 1997 Böyle mi olacaktı, 1998 Aynalı Tahir, 1999 Ah Bir Zengin Olsam, 1999 hayal kurma oyunları, 2000 ona bakma bana bak, 2002 kuzenlerim, 2002 Yarım Elma, 2003 Pilli Bebek, 2004 Büyük Buluşma, 2005 Beşinci Boyut gibi birçok yapımda Yer almıştır. Peki Diriliş ertuğrul’da canlandırdığı Aktemür karakteri gerçek tarihte var mı?

Gerçek tarihte yazılı olarak tarihe damga vurmuş bir Aktemür isimli tarihsel bir şahsiyet bulunmamaktadır. Diriliş Ertuğrul dizisindeki Aktemür karakterin gerçek tarihten esinlenerek oluşturulmuş bir şahsiyet değildir. dizinin yeni sezon hikayesine uygun olarak sonradan eklenmiş hayal ürünü bir karakterdir. Gerçek tarihte en azından yazılı basın olarak Aktemür isminde bir şahsiyet bulunmamaktadır.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul 5 sezon 2018-2019 yeni gelen oyuncuların tam listesi <<< tıklayınız[/kirmizitext]

Diriliş Ertuğrul 5. Sezon tanıtımı