Bir Az Ünlü Hikayesi: Bartu Ben


Güncelleme: 19 Kasım 2018 : 14:39
0

İnternet medyasının her geçen gün daha da büyüdüğü, basın-yayın, sinema ve televizyon dünyasını her gün daha fazla içine almayı başardığı malumunuz. İş böyle olunca televizyon dizilerinin yerini internet dizileri almaya başladı. Puhu Tv’de yayınlanan Fİ dizisiyle birlikte patlayan bu furya tüm hızıyla katlanarak BluTV ‘de Masum, Puhu Tv’de Şahsiyet gibi pek çok kaliteli yapımı izlememizi sağladı. Birçok ünlü oyuncuyu, etkileyici ve farklı senaryolarla buluşturmaya imkan sağlayan bu furya televizyon dünyasının alışılmış, konforlu ve sınırlı dünyasını aşan daha özgür bir sektör yarattı.

İşte bu farklı ve özgün yapımlardan biri de Gürse Birsel’in yazdığı Yalan Dünya dizisindeki Orçun tiplemesiyle tanıdığımız Bartu Küçükçağlayan’ın yazdığı ve oynadığı “Bartu Ben”. Oyuncu şu sıralarda televizyonda yine Gürse Birsel’in yazdığı “Jet Sosyete” dizisinde “Gündüz” tiplemesiyle karşımıza çıkıyor. BluTv’de 18 Ekim’de yayınlanmaya başlayan “Bartu Ben” dizide kendini canlandıran Bartu Küçükçağlayan’ın kaleminden, bir ‘az ünlü’nün, az daha ünlü olma hikayesini anlatıyor. Küçükçağlayan’ın da oyuncu kadrosunda yer aldığı, geçtiğimiz mart ayında vizyona giren Kelebekler filmini yöneten Tolga Karaçelik yönetmen koltuğunda yerini aldı.

Şimdiye kadar altı bölüm yayınlanan dizi her fragmanından her sahnesine kadar olumlu ve olumsuz birçok eleştiri aldı. Dizi özgünlüğünden olsa gerek beğenen, beğenmeyen ve çekimser kalan izleyici ve eleştirmen kitlesinin kafasını karıştırdı. Bartu Küçükçağlayan’ın verdiği röportajlardan da anlaşıldığı kadarıyla başarılı oyuncu beğenilme kaygısı gütmeden, kendi yaşadıklarını absürt bir dille izleyiciye aktarıyor. Oyuncu Küçükçağlayan bugüne kadar, Kumarbaz’ın seçimindeki oyunculuğu ile dört ödül, Çoğunluk isimli sinema filmindeki rolüyle 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü dahil birkaç ödül kazandı. Kendisi aynı zamanda, Canavar Banavar takma ismi ile Büyük Ev Ablukada isimli grubun solistidir ve gitar çalmaktadır. 

İlk uzun metrajlı filmi Gişe Memuru ile dikkat çeken Tolga Karaçelik ise, 2015 yılında çektiği Sarmaşık ile Uluslararası Antalya Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo da dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. 2018 yapımı Kelebekler filmi, Sundance Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı ve Dünya Sineması dalında Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.