AYTEN UNCUOĞLU AVLU DİZİSİNDE!


Güncelleme: 22 Şubat 2019 : 01:02
0

Usta oyuncu, Ayten Uncuoğlu Perşembe akşamları Star’da yayınlanan Avlu dizisinin kadrosuna dâhil oldu. İşte detaylar.

HANGİ ROLDE OYNAYACAK?

Geçtiğimiz bölümlerde, dizinin oyuncularından Hülya Şen kadrodan ayrılmış ve bunu sosyal medya hesabından duygulu bir mesajla duyurmuştu. Bir süre için diziden uzaklaştığı öğrenilen Hülya Şen’in yerine yeni isim bulunmakta gecikmedi. Ayten Uncuoğlu kör bir hırsız olan Safiye karakteriyle seyircinin karşısındaki yerini alacak. Kör Safiye için hapishane yeni bir yer değildir. Kendisi isteyerek kendi planıyla yakalanmış ve av iken avcı durumuna düşmüştür. Şimdi Ayten Uncuoğlu kimdir? Açıklayalım.

AYTEN UNCUOĞLU KİMDİR?

Eski sanatçı 24 Mayıs 1946 tarihinde dünyaya gözlerini açmıştır. Aslen Eskişehir’lidir. Lisans eğitimini, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde tamamlamıştır. Sonrasında aynı okulun tiyatro bölümünden de diploma almıştır. Eğitimli bir şekilde tiyatro kariyeri de başlamıştır.

OYNADIĞI YAPIMLAR

İlk ekran deneyimi 1988 yılında oldu. “Bir Tren Yolculuğu” adlı sinema filminde rol aldı. Sonrasında pek çok film ve dizide rol alsa da, asıl çıkışını 1996 yılında Çılgın Bediş dizisiyle yaptı. Orada canlandırdığı sert müdüre Nazire Hanım tiplemesiyle çok sevildi. Pek çok dizi ve filmde rol aldığı bilinmektedir. Nisan Yağmuru, Derya Deniz, Dadı ve Hürrem Sultan yer aldığı dizilerden birkaçına örnektir. 2004 ve 2006 yılları arasında oynadığı Aliye dizisindeki kayın valide İkbal Hanım karakteriyle pek çok seyircinin kafasında yer etmeyi başarmıştır. 2007 ve 2011 yılları arasında da Kanal d’de yayınlanan Kavak Yelleri dizisinde Mine’nin babaannesi “Ayşe Güngör” karakterini başarıyla canlandırmıştır. 2016 yılında, Aşk ve Mavi, Hangimiz Sevmedik dizilerinde rol almıştır. 2017 yılında da, Meryem dizisinde “Nurten” karakterine hayat vermiştir. En son arka arkaya, Öteki Taraf, Hedefim Sensin ve Aslı Gibi sinema filmlerinde oynamıştır.