Avlu Hasret Kim? Gerçek Adı, Yaşı, Boyu, Kilosu, Sevgilisi


Güncelleme: 28 Mart 2018 : 01:55
0

Avlu dizisi Hasret kimdir? dizide Marjinal bir karaktere hayat veren Hasret kim, kaç yaşında, rol aldığı diziler, yaşı ve kariyeri en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. Star Tv’nin uzun süren tanıtımların ardından  20 mart perşembe akşamı izleyici beğenisine sunulan Avlu büyük ilgi gördü.

Avlu Hasret karakterine hayat veren oyuncu Ayça Damgacı 1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur. 2008 yılında kendi başından geçenleri anlattığı Gitmek filminin hem senaryosunu hem oyunculuğunu üstlenmiştir. Üniversite eğitimin iktisat üzerine almaya başlamış fakat bu mesleğin kendine uygun olmadığını düşünerek yarıda bırakmıştır. Şahika Tekand Oyunculuk ve Sanat Merkezinde oyunculuk üzerine eğitim almaya başlamıştır.

Oyunculuğun yanı sıra Göçebe Şarkılar isimli bir grupta vokallik yapmaktadır. Kariyer hayatı boyunca  İlk Bakışta Aşk, Işık, Sarı Günler, Ay Lav Yu, Gitmek, 72. Koğuş, Unutma Beni İstanbul, Gece, Yaktın Beni, Yozgat Blues, Altın Kanatlar, Güldünya, Canım Ailem, Aramızda Kalsın ve O Hayat Benim gibi önemli projelerde önemli oyucularla beraber rol almıştır. Avlu Hasret rolüyle izleyenleri tamamen ters köşe yapmaya hazırlanan Ayça Damgacı herkesi şaşırtacak.

Dizide sıra dışı bir karaktere hayat veren Hasret’in hikayesinden kısaca bahsedelim. Aslına bakıldığında dizide her bir karakterin hikayesinden bir film olur. Hasret’te bu isimlerden. Genç yaşta düşmüştür ceza evine.  Hasret kendinden beklenmeyecek kadar güçlüdür ama fiziki olarak. Her zaman biraz aklı kıt olmuştur.  İlkokulu üçüncü sınıfta bırakmıştır hiç bir zaman okumakta kendini geliştirmekte gözü olmamıştır. Tabi hayat şartlarından dolayı buna imkanı da olmamıştır. Avlu Haset kim?

Küçük yaşta annesiyle mendil, su satmış hayatını böyle kazanmaya başlamıştır. Kader mahkumu Hasret’in Hapis hayatı kıskançlıkla başlamıştır. Karşılıksız deli gibi sevdiği bir adam vardır fakat bundan kimsenin haberi yoktur. Bir gün en yakın arkadaşının platonik aşkıyla evlendiğini öğrenir. Platonik aşkıyla evlenen arkadaşını öldüresiye dövmüş.

Başta çok yatarı yokmuş ama içerde hiç asla uslu durmamış olay üzerine olay çıkarmıştır cezası sürekli katlanmıştır. Ancak normal yaşantısında  görmediği saygı ve sevgiyi içerde tattığı için çokta dışarı çıkmakta gözü yoktur.

Kadrosunda Ceren Moray, Demet Evgar ve Nursel Köse gibi başarılı isimlerin yer aldığı Avlu dizisini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.