Avlu Final Yapar mı? Avlu Dizisi ile İlgili En İyi Analiz!


Güncelleme: 28 Eylül 2018 : 10:07
1

Türkiye’de dizi piyasası bu kadar kötüye giderken Avlu bunlar arasında sıyrılıp fark yaratan bir proje. Geçen sezon hayranlıkla seyrettiğimiz bölümlerden sonra yeni sezonun gelmesini iple çekiyorduk… Yeni sezon bölümünde de anladığımız gibi artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne Deniz, ne Kudret, ne Azra, hepsi sil baştan….

Bu bölüm Deniz’in Kudret’in yıkılışını izlediği jenerikle başladı. Jenerikteki “Sen Kimsin” müziği bile diğer dizilere ders verebilecek potansiyelde. Bu bölüm Kudret ve Azra’nın sarıldığını bile gördük ya daha ne diyebiliriz ki. Bu dizinin en sevdiğim özelliği seyirciyi şaşırtması, daha neler göreceğiz kim bilir?

1 sezon boyunca Deniz’in acılarını, kudretin kötülüklerini gördük. Bu sezon tam tersine kudret için üzüleceğiz ama denize kızamayacaz. Kim olursa olsun, onun gibi yapardı diyeceğiz. Demet Evgar’ın delirmiş halleri, o oyunculuk… Ben böyle bir şey görmedim. Konservatuar da ders olarak okutulması gerekir diye düşünüyorum. Müdüre Zerrin, oyunculuğuyla,mimikleriyle hayran bıraktırıyor.

Kudret olmazsa olmaz yüzümüzde tebessüme neden olabiliyor. Hasan ve Dudu uyumu diziye bir sevimlilik katmış. Ağır dram olan dizilerde böyle şeylere ihtiyaç oluyor. Bölümde ki en iyi sahneler hücre sahneleri. Zerrin’in geçmişte çok kötü şeyler yaşadığı seyirciye hissettirilmeye çalışılıyor.Alp’in Naciye’nin kızıyla beraber olması senaristin ikinci Ecem vakasını yaşatacağının sinyallerini verdi.

Ama böyle yapılmasına gerek yok. Alp’in dizide devam etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Daha çok hapishaneye yoğunlaşmaları gerek. Hasretin makyajlı halini görünce bir kahkaha attım. Avlu her yönüyle kalite kokuyor. Her bölümde sürekli duygu değişimi yaşatabiliyor. Deniz yaptığı planla zerrinin odasındaki bıçağı alıyor.

Zerrine yakalanıp yakalanmadığı 14. Bölümde öğreneceğiz. Limon yapımın şu ana kadar en iyi projesi Avlu olduğunu düşünüyorum. Oyuncuların, yönetmenin, müziklerin nerdeyse hiçbir kusuru yok. Umarım bu şekilde devam eder. Star Tv’nin En güçlü Yarış Atı Avlu. Peki Avlu dizisi final yapar mı?

Böyle kaliteli bir yapımın final yapması elbette olası değildir ancak malum dizi sektörü biraz acımasız. İzleyici bir şeyden ters bir duygu alırsa affetmez ve anında küser.

1 YORUM

  1. Çok kaliteli süper bi dizi konu olaylar çok iyi işleniyor ekranlarda izlediğimiz birbirine benzeyen diğer diziler baydı kabak tadı verdi artık saçma sapan boyut aldılar ama avlu dizisi tek geçerim başarılı bi oyuncu kadrosu basarili bir film perşembe günlerini iple çekiyorum hele ki o araya giren müziklere bayılıyorum be ordaki hasret e hareket ve konuşmalarına bayılıyorum çok doğaçlama sevgiler

Comments are closed.