Avlu Dizisi Karakuyu Cezaevi Nerede? Hangi Şehirde?


Güncelleme: 23 Mart 2018 : 11:19
1

Star Tv ekranlarında muhteşem kadrosu ve duyguları darma dağın eden konusu ve hikayesi ile Avlu dizisi Türk Televizyonlarında bir ilki gerçekleştirecek gibi. Suç ve Dram türünde izleyici ile buluşacak olan dizinin aynı zamanda çekim mekanı da merak ediliyor. Dizinin cezaevi görüntüleri alışılmışın dışında. Dizi için özel bir ceza evi inşa edildiği bilgisi mevcut. Dizi nerede çekiliyor, çekimler hangi semt veya şehirde yapılıyor? Dizide adı geçen Karakuyu cezaevi nerede? Tüm soruların cevabını ve daha fazlasını yazımızda bulabilirsiniz. İşte ilginç detaylar.

Avlu Dizisi Nerede Çekiliyor? Karakuyu Cezaevi Nerede?

Avlu dizisi söylediğimiz gibi dram ve suç türünde Star tv ekranlarında 22 mart Perşembe günü ilk bölümü ile ekranlara gelecek. Dizinin tanıtım fragmanları ise yaklaşık 1 aydır ekranlarda. Görüntülerden muhteşem bir suç dizisi ekranlara gelecek gibi. Benim şahsi düşüncem Demet Evgar, Ceren Moray, Nursel Köse, Kenan Ece, Teoman Kumbaracıbaşı ve Ruçhan Çalışkur gibi isimlerle bu dizinin tutacağı kanaatindeyim.

Özellikle ülkemizde daha çok aşk konulu dizilerin ekranlara geldiğini düşünürsek Avlu dizisi farklı bir hikaye ve kurgu ile ekranlara damga vuracak cinsten. Peki dizinin tanıtımlarında da dikkat çekildiği üzere bir ceza evi var. İçerisinin dizaynı ile ülkemizde ki cezaevlerinden farklı. Sanki bir Amerikan cezaevi havası veriyor. Belli ki senaristler Prison Break tarzı dizilerden etkilenmişler. Gerçi ortaya güzel şeyler çıkacaksa etkilenmek kötü değildir. Gelelim dizinin genel hikayesinin geçtiği mekana. Tabi öncesinde hafiften bir hikayeyi hatırlayalım.

Avlu Dizisi Hikayesi Nedir?

Dizinin ana karakteri Demet Evgar hayatı büyük zorluklarla geçen, kocasından şiddet gören ve çevresinin de sesliği altında sıkışıp kalmış bir kadındır. Adalet onun yanında sağır olmuştur sanki. Çaresizliği, güçsüzlüğünün yanı sıra adaletin de bir türlü gelmemesi onu bir hataya sürükler. Gelmeyen adaleti kendisi çağırır ve cezaevine düşer. Kendi çapındaoh be kurtuldum der. Ancak girdiği yer “Karakuyu” olarak tabir edilen ülkenin en pis ve azılı mahkumlarının olduğu cezaevidir.

Avlu Dizisi Karakuyu Nerede?

Karakuyu olarak adlandırılan cezaevi, adından da anlaşılacağı gibi kara bir kuyudur sanki. İçine düşenleri yutar. Kendine özgü hukuku ve kuralları vardır. İçeride yönetimi ele geçirmiş 2-3 kadın mahkum adeta mahkumlara kan kusturmaktadır. Yönetim bu duruma ses çıkartmaz. İçeriye kim girse önce onların törpüsünden geçer, yumuşar, onlara boyun eğecek hale gelir. Ancak son kurban Demet Evgar’ın onlara bir sürprizi vardır. Sessiz, kendi halinde, kimseye ses çıkartmayan bu kadından ilerde bir canavar ortaya çıkacaktır. Sadece şuanda kimsenin haberi yoktur. Dizinin geçtiği Karakuyu cezaevinde kimse içi rahat yüzü yoktur. Karakuyu nerede?

Karakuyu cezaevi dizi için özel yapılmış bir cezaevi platformudur. İstanbul’da Ümraniye’de inşa edilmiştir. Cezaevinin inşası yaklaşık 4 ay sürdü. Çekimler için oyuncuların seçiminde de çok titiz davranıldı. Her oyuncu ile defalarca deneme çekimleri yapıldı. Çekimlerde 800 kişi kullanıldı. Cezaevi için tüm detaylar düşünüldü ve inşa sürecinde tüm ayrıntılar mekana yerleştirildi.

Avlu Dizisi 22 Mart Perşembe 1. bölüm Ön izleme

Comments are closed.