Avlu Dizisi Bade Karakteri Kimdir Sorusuna Verilecek En İyi 5 Cevap!


Güncelleme: 18 Ekim 2018 : 11:17
0

Avlu dizisine geçtiğimiz hafta yeni bir karakter giriş yaptı. Trans bir karakter olan Bade, dizide Deniz’i çok rahatsız edecek gibi. Peki Bade karakteri kimdir, gerçek adı ne, dizinin orijinal karakterine benziyor mu?

Öncelikle şunu söylemekte yarar var. Dizinin orijinali olan Wentworth dizisinde bu karakter trans bir karakterdi. Bade karakteri içinde bu düşünülmüş ancak olmamış gibi. Bu karaktere Ayta Sözeri daha çok yakışırdı sanki. Neyse konumuza dönelim…

Dizide Bade karakterini canlandıran oyuncumuz Sevda Dalgıç’tır. Sevda Dalgıç kimdir? Sevda, 1984 İstanbul doğumludur. Sadri Alışık Kültür Merkezinde oyunculuk eğitimi alan oyuncu ileri oyunculuk eğitimi de almaktadır. Asıl tanınması Arka Sıradakiler dizisindeki Özge rolü ile olmuştur.

Sevda Dalgıç’ın oynadığı bazı dizi ve sinema projeleri şunladır; Arka Sokaklar, Arka Sıradakiler, Öğretmen Kemal, Nizama Adanmış Ruhlar, Avlu, Tufa-Buluşma gibi yapımlarda rol almıştır.

Sevda Dalgıç, basketbol oynamayı, dans etmeyi, buz pateni yapmayı ve ata binmeyi çok sevmektedir. Tabi Bade karakterinin kaslı olması da dikkatlerden kaçmadı. Sevda Dalgıç rolüne nasıl hazırlandı? Neler yaptı yada yapmadı? Sevda’nın kendi deyimi ile Bade karakteri uzun zamandır oynamayı düşündüğü bir rolmüş.

Dizinin yapım şirkleti ve uyarlama servisinde, Bade karakterinin kaslı olması isteniyordu. Bu anlamda Sevda yoğun bir tempoda body building yaptı. Aynı zamanda boks da yapan Sevda, uzman bir diyetisyenle çalıştı. Haftanın 3 günü spor yapan Sevda, 6 ay boyunca rolüne hazırlandı. Sevda Dalgıç’ın rolüne nasıl hazırlandığını ve vücut geliştirme anını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.