2018 Yılında Kore Dizilerinde Ne Giyildi? Kore Dizi Kıyafetleri İncelemesi


Güncelleme: 5 Aralık 2018 : 22:50
0

Bir yılı daha devirirken Kore dizi sektörüne damgasını vuran stillere bir gözatmaya ne derseniz? Kore dizileri moda anlayışlarıyla da her zaman dikkat çekmiştir. 2018 yılından bahsettikten sonra gelen kış sezonuna ait güzel kazak önerilerini paylaşacağız. Gardıroplar her zaman hazır durmalı!

Kore Dizi Kıyafetleri 2018 – 2019

1. Zengin Görünüş

Kore dizilerinde her zaman şık ve zengin görünüme sahip insanlar görürüz. 2018 yılında bu görünüş daha fazla kullanılmaya başlandı. Bunun sebebi olarak 2016 yılının sonunda başlayan Legend of the Blue Sea dizisi görülmektedir. Dizinin etkileri hala devam etmemektedir ve bu dizi modasına da yansımıştır. Renkli, şık ve uzun ceketler tercih edilmiştir.

Abartılı takılar ile sadece kıyafetlerin kombinleri göz doldurmaktadır. Ayrıca şık görünümlerde bir tanesi hareketli bir tanesi sade olmak üzere kombinler hazırlanmaktadır. Bu kombinler zıt renkli çantalar ile tamamlanmaktadır.

 

2. Çiçek Bahçesinde Dolaşan Kızlar

2018 Kore modasında özellikle bahar elbiselerinin kullanımı görülmüştü. Üzerinde çiçekler olan, hafif dekolteli düz elbiseler kullanılmaktadır. Bunlar genelde sandalet tarzı topuklu ayakkabılar ve düz çantalar ile kombin edilmektedir.

3. Retro Giyim

Retro giyim son zamanlarda tekrar moda olan bir anlayıştır. Özellikle 90lar ve 80lere ait giyim anlayışları günümüzde tekrar kullanılmaktadır. 2018 yapımı Kore dizilerinde özellikle bol kot giyimler tercih edilmiştir. Yüksek belli mom jean olarak adlandırılan 90lar modasının kullanımı görülmüştür. Bununla beraber saç akesesuarlarında da retro etkiler görülmüştür.

4. Karışık ve Bol Desenli Giyim

2018 yılına ait Kore dizilerinde özellikle farklı desenli ve farklı renkli kıyafetler görmekteyiz. Bu renklerin ve desenlerin birbirine uyumlu olmadığı zamanlar da çoktur. 2016 yılından beri elbise veya kazak üzerine atlet benzeri sıfır kol tişörtlerin giyiminin de fazla olduğu görülmektedir. Bunlarda genelde farklı bir renk kullanılmaktadır.

2018 – 2019 kışında Kore’de hangi kazaklar moda olacak?

2018 yılının son ayları ve 2019 yılının başında özellikle kullanılacak 3 çeşit kazak bulunmaktadır. Bu kazaklardan biri açık renkli kazaklardır. Bu kazakları idollerin üzerinde de fazla göreceğiz. Kore dizi modasının da önemli parçalarından biri olacak.

Kısa, renkli, kolları toplu ve bol kazakların kullanımına yine devam edilecektir. Geneldi bu kazaklarda boğazlı tercih edilmemektedir. Etek ile yapılan kombinlerini fazla göreceğiz. 2019 Kore modasında çok görülecektir.

Diğer bir kazak şekli ise fermuarlı kazaklardır. Bu kazakların özellikle mom jean ve kaba botlar ile kombinlendiğini görebiliriz. 2019 yılının başlarında daha fazla kullanılması bekenmektedir.