17 Ekim 2018 Çarşamba Reyting Sonuçları, Sürpriz Lider Kim?


Güncelleme: 18 Ekim 2018 : 10:27
0

Sen Anlat Karadeniz, Çocuklar Duymasın ve Jet Sosyete’nin yarıştığı reyting yarışında hangi dizi liderliğe oturdu merak ediliyor. Diriliş’in yokluğunda Sen Anlat Karadeniz’in açık ara liderliği göze çarparken 17 Ekim 2018 Çarşamba günü reyting sonuçlarında kim liderliği aldı, sürpriz isim var mı?

Sezon dizilerinin çoğu başladı, herhalde sadece Diriliş Ertuğrul kaldı. Diriliş’te yeni bir hikaye ve yeni karakterle yeni sezonu açacağı için sıkı bir çalışma içerisinde. Bu yüzden reyting yarışına biraz geç katılacak.

5.Sezonda farklı bir hikaye ve yeni karakterle olacağından çekimler uzun sürüyor. Sen Anlat Karadeniz’de bu yokluğu iyi değerlendirmeli ve izleyici kitlesini arttırmalıydı. Bunu başardı mı? Bunu anlamak için Diriliş’in yayınlandıktan sonraki reyting sonuçlarına bakmak lazım.

Şimdilik 3 dizi reytinglerde kozlarını paylaşıyor. Aslında paylaşamıyor, çünkü Sen Anlat Karadeniz’in açık ara liderliği bariz bir şekilde sırıtıyor. AB’de Jet Sosyete’nin gücü var ve reyting oranı SAK’a çok yakın. Diğer taraftan Total’de ise hem Jet sosyete hem de Çocuklar Duymasın’ın reytingleri çok kötü. Total’de SAK’ın açık ara liderliği var.

Jet sosyete özellikle kanal değiştirdikten sonra biraz ivme kazandı ancak bu Diriliş’in yokluğundan da gerçekleşmiş olabilir. Ki bu ihtimal yüksek. SAK’tan sıkılan izleyici bir nebzede olsa Jet Sosyet’de  vaktini değerlendirmiş olabilir. Tabi bu sırlama Diriliş’in başlaması ile değişektir. Total’de SAK’ın AB ve ABC1 kategorilerinde ise Diriliş’in liderliği yeni sezonda da reyting tablosunda yer alacak.

17 Ekim 2018 Çarşamba Reyting Sonuçları

Reytingler henüz açıklanmadı. Açıklandığında anında sonuçlar girilecektir. Reytingler nasıl ölçülür, nasıl oranlar tespit edilir, kısaca bahsedelim. Reytingler Peoplemeter denilen bir cihazla ölçülmektedir. Kelime anlamı insan metre yada insan sayacı olarak ta biline bu cihaz ülke genelinde farklı sosyo-ekonomik özelliklere sahip hanelere takılmaktadır.

Hane halkının da  her bir bireyine ayrı bir kumanda verilmektedir. Her kişi kendi kumandası ile kanal değiştirip istediği kanalı veya programı izlemektedir. Bu izleme verileri de merkezde toplanarak hangi kısım insanlar hangi kanalı izliyor gibi veriler oluşmaktadır. Bu şekilde AB, ABC1 Ve Total gibi kategorilerdeki reyting oranları belirlenmektedir. Her bir kategori farklı sosyo-ekonomik grubu temsil etmektedir.

17 Ekim Çarşamba Reytingleri