11 Aralık MasterChef’te Kim Elendi? Kim Finalist Oldu?


Güncelleme: 12 Aralık 2018 : 00:24
0

Tv8 ekranlarında yayınlanan yemek ve yarışma programı MasterChef Türkiye‘de yarı final heyecanı yaşanmaya devam ediyor.

11 Aralık Salı günü tv8’de yayınlanan MasterChef Türkiye yarı finalinde neler yaşandı? Kim yarışmaya veda etti?

KAPTANLIK YARIŞINI KİM KAZANDI?

MasterChef Türkiye yarışma programının yarı final haftasının ikinci günü kaptanlık yarışı ile başladı. Yarışmacılar en güzel künefeyi hazırlayarak jüri üyelerinin beğenisine sundu. Jüri üyeleri yarışma sonunda en güzel künefeyi Kerem’in yaptığına karar verdi ve mavi takım kaptanı Kerem oldu. Mavi takım kaptanı Kerem takım arkadaşı olarak Hakan’ı seçti. Bu durumda kırmızı takım Uğur ve Burcu’dan oluştu.

TAKIM OYUNUNU KİM KAZANDI?

Takım oyununda profiterol kulesi görevi alan yarışmacılar etap sonunda tatlılarını tamamlayamadan jüriye sunmak zorunda kaldı. Etap sonunda kırmızı takımın tatlısı daha çok beğenildi ve Burcu ile Uğur yarışı kazanarak direk finalist olmaya hak kazandı.

Mavi takım yarışmacıları Hakan ile Kerem ise dünün eleme adayı yarışmacısı Meltem ile birlikte eleme etabına kaldı. Eleme etabında Kerem balık, Hakan ördek, Meltem ise mantar yemeği ile jürinin karşısına çıktı. Eleme etabının en beğenilen tabağı Meltem oldu ve finale adını yazdırmayı başardı.

MASTERCHEF’E KİM VEDA ETTİ?

Son ikiye kalan Hakan ile Kerem arasında jürinin vereceği kararla MasterChef Türkiye’ye kimin veda edeceği belirlendi.

11 Aralık Salı günü yayınlanan MasterChef Türkiye programında yarışmaya veda eden isim Hakan oldu.

YARIŞMADA DÜN NELER YAŞANMIŞTI?

MasterChef Türkiye yarı finalinin ilk gününde Kerem yaptığı yemeklerle en yüksek puanı alan isim olmuş, en az puanı alan Meltem ise ilk eleme adayı olmuştu.

FİNALE ÇOK AZ KALDI

Her Pazartesi ve Salı tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye programının önümüzdeki hafta final bölümleri yayınlanacak.Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Hazer Amani’den oluşan MasterChef Türkiye jürisi kimin yarışmanın şampiyonu olarak seçecek?

MasterChef’te kim elendi? Masterchef Türkiye’de kim elendi? 11 Aralık MasterChef’e kim veda etti? 11 Aralık MasterChef Türkiye’de kim elendi? 11 Aralık Masterchef’te kim en yüksek puanı aldı? 11 Aralık Masterchef kaptanlık yarışını kim kazandı?

HAZER AMANİ KİMDİR?

Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Okulunu birincilikle bitirdikten sonra Güney Afrika’da çalışmaya başladı ardından Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği okudu.

Hazer Amani, 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef’i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Mehmet Yalçınkaya, 1988’de orta öğrenimini bitirerek başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye’nin üst düzey tesislerinde görev aldı.

2004 yılında İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı.

2005 yılında Amerika’ nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlandı. Yine 2007 yılında aynı derginin internet sitesinde spesiyalleri biyografisi yayınlandı.

Mehmet Yalçınkaya, Almanya’nın Erfurt şehrinde, dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.

Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Halen uluslar arası yemek yarışmalarında ülkemizi temsil etmektedir.

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR?

1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldı. Ardından Avusturalya’ya taşındı.

Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı.

Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı.