Diriliş Ertuğrul Aslıhan Hatun Neden Öldü? Diziden Neden Ayrıldı?


Güncelleme: 4 Nisan 2018 : 21:36
5

4 Nisan çarşamba günü ekranlara gelen Diriliş nefes kesen bir bölüm ile devam ediyor. Dizide akıl almaz şeyler meydana gelirken dizinin ana karakterlerinden Aslıhan Hatunun ölümü diziye damga vurdu. Aslıhan Hatun’un ölümü akıllara yeni sorular getirdi. Aslıhan Hatun Neden öldü? Diziden ayrılıyor mu? Aslıhan hatun’un ölümü ile yerine nasıl bir karakter gelecek? Aslıhan Hatun’un boşluğu dizide nasıl doldurulacak?

Aslıhan Hatun babasının ölümünden sorumlu tuttuğu Saadetin’i öldürmeyi kafaya koymuştur. Obasının, Turgut’un ve diğer türk boylarının selameti için Saadettin’in ölmesinin doğru olduğunu düşünür. Bu anlamda bir kişinin 1000 kişi için canını vermesinin daha mantıklı olduğunu düşünerek yola koyulur.

gizlice Obasından çıkan Aslıhan Hatun kimseye sezdirmeden Konya’ya Saadettin’in yanına gider. Onunla konuşma ve Obasını kurtarmak istediği bahanesi ile konuşur. Saadettin hazırlıksız olduğu bir anda yanındaki şişi Saadetin’e saplamaya başlar. Saadettin de bir boşlukta şişi alır ve Aslıhan’a saplar. Tam kalbinden hançeri yiyen Aslıhan yere yığılır ve Saadettin’de yere yığılır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİ İLE İLGİLİ TÜM HABERLER<<<Tıkla


Aslıhan hatun verdiği söz gereği Saadettin’i öldürecektir. Zorla da olsa ayağa kalkan Aslıhan Saadettin’e doğru ilerler. Hançeri saplarken Saadettin elini tutar. Saadettin yapma der ancak Aslıhan Hatun kararlıdır. Saadettin ani bir hareketle hançeri Aslıhan’ın boynuna saplar. Aslıhan kelime-i Şahadet getirerek vefaat eder. Peki Aslıhan Hatun ölmesi normal mi? Diziden neden ayrıldı mı? Bu ayrılık normal mi? İşte detaylar!

Aslıhan Hatun’un gerçek tarihte olup olmadığını ve nasıl öldüğünü daha önce BURADAKİ yazımızda söylemiştik. Daha önce söylediğimiz gibi Aslıhan Hatun ismi Türk tarihinde çok fazla olmamakla birlikte böyle bir karakterin varlığı tarihi kaynaklarda geçmemektedir. Bu anlamda Aslıhan Hatun’da kurgusal olarak diziye sokulmuş bir karakterdir. ASlıhan Hatun diziden senaryo gereği ayrılmıştır. Dizinin gidişatı bunu göstermektedir. Neden?

Ertuğrul ve obası Söğüt ve Domaniç’e göç edip Osmanlı’nın temellerini atacaktır. Bu anlamda Diriliş Ertuğrul yeni bir sezon ve yeni bir hikayeye doğru kaymaktadır. Bu anlamda diziden bazı karakterlerin ölerek çıkması ve bazı karakterlerinde diziye dahil olması gayet normaldir. Aslıhan Hatun karkaterini canlandıran oyuncu Gülsim Ali İlhan hangi dizide oynayacak? Hangi projede yer alacak? İlgili yazımızı BURADAN okuyabilirsiniz.

Diriliş Ertuğrul Aslıhan Hatun’un Ölüm Anı

Comments are closed.