Aliya Dizisinin Çekimleri Nerede Yapılıyor? Aliya Dizisi Konusu Ne?


Güncelleme: 15 Ağustos 2017 : 22:37
3

Aliya nerede çekiliyor? Aliya dizi seti nerede? Aliya’nın çekimleri nerede yapılıyor? Aliya dizisinin setine nasıl gidilir?

Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in hayatını konu alan ve mini bir dizi olarak hazırlanan Aliya dizisinin çekimleri Bosna Hersek’te devam ediyor.

Aliya dizisinin tüm bölümlerinin çekimlerinin Bosna Hersek’te yapılması planlanıyor. Dizinin çekimleri için Türkiye’ye gelinmesi beklenmiyor.

Aliya dizisinin çekimleri için TRT 1 yetkilileri de Bosna Hersek’e ziyaretlerde bulundu. Aliya İzzetbegoviç’in oğlu da böyle bir diziyi ekranlara getirecekleri için tüm yetkililere teşekkür etti.

Aliya dizisi yalnızca Türkiye’de değil, Bosna Hersek’te de izleyiciler ile buluşacak. Aliya izzetbegoviç, islamı yaşadığı ve insanlara anlattığı için ülkesinde beş yıl boyunca hapis yatmıştı.

İnancından dolayı cezalandıran Aliya İzzetbegoviç, hapisten çıktıktan sonra da hukuk fakültesini bitirdi. Oldukça büyük bir bilgi birikimine sahip olan lider, daha sonra tekrar tutuklandı. Ardından Demokrat Eylem Partisini kurarak Bosna Hersek’te direnişin adeta bir simgesi oldu.

Aliya İzzetbegoviç’in ve Bosna kalkının yaşadığı zorlukların anlatılacağı dizide Aliya İzzetbegoviç’i canlandıran oyuncu ise Yurdaer Okur oldu. Daha önce birçok dizide yer almasına rağmen ünlü oyuncu bu rolle ekranlarda olacağı için büyük bir heyecan yaşıyor.

Bilge Lider adıyla anılan Aliya İzzetbegoviç, 2003 yılında vefat etmişti. Vefatının ardından ilk defa Türkiye televizyonlarında böyle bir dizinin yer alması da iki ülke dostluğu açısından büyük önem taşıyor.

 

Aliya Dizisi Oyuncuları? Kim Kimdir? Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Comments are closed.