Yurt Dışında En çok İzlenen 6 Türk Dizisi


Güncelleme: 20 Kasım 2018 : 17:40
0

Ortadoğu ülkelerini kasıp kavuran Türk dizileri Avrupa’ya da sıçradı. Türk televizyon tarihine damga vuran diziler artık tüm dünya da izlenmekte. Ortadoğu’dan Balkanlara Balkanlardan Avrupa’ya kadar artık tüm dünya Türk dizilerini takipçisidir. Tabi bu başarı Türk oyuncularının da tüm dünya ülkelerince tanınmasına büyük bir hayran kitlelerine sahip olmalarını sağlamıştır.

1)Muhteşem Yüzyıl

Osmanlı tarihinin Muhteşem Yüzyılı olarak bilenen Yavuz Sultan Selim’in oğlu olan Kanuni Sultan Süleyman tarafından yönetilen ve dönemin şahsa ve entrikalarıyla dolu sarayın içindeki Hürrem Sultan’ın hayatını anlatan Muhteşem Yüzyıl Türk televizyonlarında olduğu kadar dünyada da ses getirdi. Yayınladığı dönemde reyting rekorları kıran dizi savaş sahneleri ve haremde yaşanan entrikalarla  her hafta büyük bir merakla beklenen  dizi izleyicisinden tam not aldı. Muhteşem Yüzyıl dizisi ile Hürrem Sultan karakterine can veren Meryem Uzerli ve Kanuni Sultan Süleyman rolü ile Halit Ergenç yurt dışında da sevilen oyuncular kervanına katıldı.

Avrupa-Transfer- Olan-Diziler

2) Aşk-ı Memnu

Halit Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz eseri Aşk-ı Memnu bir dönemler Kanal D ekranlarına damga vuran dizi başarısını Avrupa’ya taşıdı. Dizide Adnan Beyin sakin hayatını Bihter ile evlenmesi üzerine nasıl değiştiğini anlatır. Yeğeni Behlül ve yengesi arasında geçen ilişkinin sarmaşıklarının zamanla bütün aileyi sarması ve bir süre sonra kendilerini zehirlemelerine tanık olan izleyici  ihanetler üzerine kurulmuş bir yuvanın dağılışını soluksuz izledi.

Aşkı Memnu

3) Öyle Bir Geçer Zamanki

Kanal  D nin bir döneme damga vuran Öyle Bir Geçer Zaman ki şimdi başarısını Avrupa’ya taşıdı. Her şey Ali Akarsu’nun Kalorine aşık olması ile başladı. Ailesini aşkı yüzünden bir kenara atan Ali Kaptan ne kadar pişman olsa da ailesi onu affetmeyecektir. Ülkemizde bir zamanlar başarısından söz ettiren dizi tüm dünya ya açılmış durumda.

ÖYLE BİR GEÇER ZAMANKİ

4) Fatmagül’ün Suçu NE?

Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi toplum yapısı olarak bize benzeyen Ortadoğu ülkelerinde büyük ilgi görmüştür. Dünya da kadına yapılan haksızları konu alan Fatmagül’ün Suçu Ne dizisi yayınlandığı dönemde herkes tarafından büyük bir ilgi ile izlenmiştir. Dizi kadına yapılan haksızlıklardan bahsederek kadınların yayında durarak kadınların sesi olmuştur.

5) Adını Feriha Koydum

Ülkemizde de büyük bir ilgiyle izlenen dizi Ukrayna, Pakistan, İran, Peru vs. ülkelerde de büyük ses getirdi.

6) Karadayı

Karadayı Uluslararası Seul Drama Ödüllerinde en iyi drama dizisi ödülüne adaylığı bulunmaktadır. Karadayı Ortadoğu ülkelerinde büyük ilgi görmüştür.