Yeni TRT Dizisi: Tozkoparan’ın Nasıl Bir Dizi? Oyuncuları Kimlerdir?


Güncelleme: 16 Kasım 2018 : 08:23
0

Yeni diziler yeni sezona merhaba  derken TRT kanalında  ise, Tozkoparan isimli  dizi  yayınlanmaya  başladı.

Pazar günleri  saat 18.00’da yeni  bölümleri  ile yayınlanacak  olan dizinin başrol   oyuncuları  arasında; Burak Kut, Burcu Altın yer almakta. Bu dizi genellikle  çocuklara  ve onların  ailelerine  yönelik  bir dizi  olduğu  için  çocuklu  aileler çocukları ile baraber  izleme keyfine  varacaklar.

Genellille kadrosunu çocuk  oyuncular oluşturuyor.  Bu daha çocuk  izleyici kitlesinde  artışa  sebep  olabilir  ve reytinlerde diziyi üst  sıralara  taşıyabilir. Şu  sıralar  çocuklara  yönelik  dizilerin  pek az olmasından  ötürü  bu dizinin sıyrılıp  yükselmesi  söz  konusu olabilir. 11 Kasım  Pazar Günü’nden itibaren her pazar  günü  saat 18.00’da yayınlanacak.11 kasımda ilk bölümü  18 Kasım Pazar Günü  ise 2. bölümü  ile  seyircisi ile  buluşmaya  hazırlanıyor.  Tozkoparan ismi ile merak uyandırmaya başlayıp  arama motorlarında  araştırılmaya  başlandı  bile. 

Tozkoparan ismi; 2.Beyazıt Dönemi ‘nde Venedikliler ile savaşan  Türk  donanmasının  kaptan  paşası  olan okçu Tozkoparan  Iskender’ den  gelmektedir. Ve Tozkoparan  Iskender bugüne  kadar gelmiş geçmiş  en uzun menzilli oku atan kişisi  olarak Osmanlı  Devleti’nin kayıtlarına  geçmiş  biridir.  Ve bu rekor  şuana  dek hala kırılamamıştır. Iste dizi de yer yer macera  yer yer duygusal sahneler ile yayınlanmaya  devam edecek. Dizinin yönetmen  koltuğunda  ise; Şevki  Es oturuyor. Yapımcısı  ise Elif  Hamamcı.

Ana tema  olarak; küçük  bir çocuğun  hasta olması  ve hastalığından  uzaklaşıp  maceralara karışmasına dair  bir  öyküyü  içeriyor.  Minik  çocuk  okçuluk  ile karşılaşıyor  ve hayatına  bambaşka  bir pencere aralanıyor. Bu çocuğu  oynayacak olan çocuk  oyuncu ise; Özgür  Ege  Nalcı olarak  karşımıza  çıkıyor.  Bu küçük  çocuğun  hastalığından ötürü  ailesi büyükşehir  olan Istanbul şehrinden  küçük  bir kasabaya yerleşiyor.   Bu küçük  çocuk  okçuluk  sporuna  oldukça  meraklı   ama bir  türlü  bu spora  yönelemiyor .Annesinin onu koruyup kollama isteğinden  ötürü  küçük  çocuk  okçuluk  sporuna bkr türlü  yönelemiyor  ancak  artık bu küçük  kasabaya gelmeleriyle  okçuluk  sporu ile tanışıp  kaynaşıyor  ve hayaller kuruyor  kendini  okçu Tozkoparan  olarak düşünüyor.

 

Bu dizinin  sevileceği şimdiden  belli. Çünkü macera dolu diziler çocukların  daha çok  hoşuna  gidiyor.