Yanık Efe Gerçek Tarihte Kimdir? Yanık Efe’nin Gerçek Hikayesi?


Güncelleme: 7 Aralık 2017 : 20:55
2

Vatanım Sensin’de 30 Kasım’da yayınlanan bölümünde Tevfik kendisini Yanık Efe olarak tanıtması akıllara soru işareti oluşturdu. Tevfik’le yüzleşen Azize, Tevfik’i öldürmek ister. Ancak Tevfik böyle yapmamasını kendisinin yandığını, yanma anında sadece yüzünün değil aynı zamanda Tevfik’in de yandığını ve geriye Tevfik diye birinin kalamadığını söylemiştir. Kendisini Yanık Efe olarak tanıtan Tavfik, Yanık Efe ismi ile izleyenlerin aklına soru işaretini de bırakmış oldu. Yanık Efe Gerçek Tarihte Kimdir? Yanık Efe’nin Gerçek Hikayesi?

Vatanım Sensin 35. Bölümü ile Cevdet, Dağıstanlı’nın yanına gidip gerçekleri söyleyecekken Hilal’in kaçırılması ile planı bozulmuştur. Hilal’in başına gelenler hem İzmir’i hem de Dağıstanlı’nın çiftliğini karıştırırken aynı zamanda bu olay sayesinde Cevdet, Filipos’un yanına yerleştirdiği haine de yakalanmamıştır. Tevfik’le görüşen Azize, Hilal’in kurtulması için kendini adına tehlikeli bir karar verir. Filipos ise Simav’daki zaferinden sonra şimdi de Taşköprü’de milli mücadeleye büyük bir darbe indirmeye hazırlanmaktadır. Şimdi Cevdet hem Hilal’i kurtarmanın bir yolunu bulmalı, hem de Ankara’yla zıtlaşan Dağıstanlı’yı kontrol edip Taşköprü’yü kurtarmalıdır. Ancak bu yolda Dağıstanlı ve Filipos’un gizli planlarıyla mücadele etmek zorundadır. Vatanım Sensin heyecan dolu sahnelerle ekranlardaki yerin ialırken dizide yeni bir karkater ismi de belirmiş oldu. Yanık Efe kimdir? Gerçek tarihte Yanık Efe var mıdır?

Yanık Efe Tevfik’in dediği gibi Milli Mücadele’ye katıalcak ve Türk ordusuna yardım edecek mi? Vatanım Sensin’in ilk sezonunda Miralay Tevfik rolünde karşımıza çıkan Onur Saylak dizinin 3. sezonunda Yanık Efe olarak ekranlara gelmektedir. Yanık Efe rolü ile karşımıza çıkan Tevfik aldığı kararlar onu bombalı saldırı yapmaya kadar götürmüş; şimdi Anka kuşu misali küllerinden doğmayı denerken geçmişte işlediği suçlar ve günahlar hep ardından gelecek. Yanık Efe(Tevfik) geçmişte işledikleri günahların peşinden gitmektedir. Yanık Efe yani Tevfik yine düşmana istihbarat vermektedir.


tıkla>>>Tarihte Dağıstanlı Var Mı? Gerçekte Dağıstanlı Kimdir?<<<tıkla


Yanık Efe gerçek tarihte İzmir’in işgal yıllarında Milli Mücadele’ye destek vermek için Kuvayi Milliye kuvvetlerine katılmış ve vatanını canı pahasına savunmuştur. Tevfik ise değiştim derken Yanık Efe’ye atıfta bulunmaktadır. Vatanı için çarpıştığını Azize’ye söylemektedir.

Comments are closed.