Vatanım Sensin Latife Hanim Kim? Gerçek Adı Oynadığı Diziler Merak Edilenler


Güncelleme: 15 Şubat 2018 : 15:03
1

Kanal D ekranlarında yayınlanan asker dizileri arasında iyi bir izleyici kitlesine sahip olan Vatanım Sensin dizisine konuk oyuncu olarak Latife Hanim karakteri katilacak. Dizi severler ise Latife Hanımı nereden tanıdığını merak eder oldu. Bizde Vatanım Sensin Dizisi Latife Hanim Kim? Gerçek adi ne boyu yaşı gibi sorulara yanıt aramaya karar verdik.

Vatanım Sensin Latife Hanım Halit Ziya Uşaklıgil’in akrabası, İstiklal yanlısı, Avrupa’yı gezmiş görmüş her hali ve tavrıyla örnek gösterilecek,eğitimiyle de göz dolduran, bağımsız kadınlardan biridir. Vatanım Sensin Latife Hanım’ın gerçek adı Hare Sürel’dir. Latife Hanım ile Mustafa Kemal İzmir’e geldikten sonra 1923 yılında Göztepe’de dini nikahla evlenmişlerdir. O dönemin mareşal Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir Paşa  Mustafa Kemal’in nikah şahidi olarak yer aldı.

Devletin baş kenti olan Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullanılan o zamanın ‘Kuleli Köşk’ günümüzün Eski Çankaya Köşkü’nde yaşadılar. Latife Hanım TBMM ye giren ilk kadın olarak tarih kitaplarında yer aldı. Yurt gezilerinde de eşine eşlik etmeyi ihmal etmeyen Latife Hanım ile evlilikleri çok uzun soluklu olamadan iki yılın sonunda boşanmışlardır. 1975 yılında göğüs kanseri hastalığı sebebiyle İstanbul’da hakkın rahmetine kavuşmuştur. Peki Latife Hanıma hayat verecek Hande Sürel kimdir?

Vatanım Sensin Hande Sürel 1983 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Hande Sürel  1.75 boyundadır. Öce Fizik üzerine eğitimine başlayan yetenekli oyuncu daha sonra Konsevatuvar da eğitimini tamamlamıştır. yüksek lisansı da oyunculuk üzerine yapmıştır. Ünlü oyucu Medcezir ve Payraz Karayel gibi dizilerde de büyük kesimler tarafından tanınmıştır.

Comments are closed.