Tozkoparan Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Konusu


Güncelleme: 1 Kasım 2018 : 07:25
0

Trt1 ekranlarından yeni bir çocuk dizisi ekranlara geliyor. Veya i.m.p yapım şirketinin hazırlayacağı ve Şevki Es’in yöneteceği sıradışı ve macera dolu dizi Tozkoparan çok yakında ekranlarda olacak. Peki merakla beklenen dizinin oyuncu kadrosunda kimler yer alacak, konusu ve hikayesi nasıl olacak?

Gelişim sürecindeki gençlerin ve çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak olan dizi Tozkoparan çocukların seveceği ve örnek alacağı bir kahraman ortaya çıkartmayı amaçlıyor. Bu şekilde hem türk adet ve göreneklerimize uygun bir diziyi hazırlanacak hem de ülkemizde bir açıkta kapanmış olacak.

Tozkoparan dizisinin başrollerinde çocuk oyuncu Özgür Ege Nalcı(Mete) yer alıyor. Ona Burak Kut, Yusuf Gökhan Atalar ve Burcu Altın gibi ünlü oyuncularda eşlik edecek. Yusuf Gökhan Atalar bir kemenkeşi oynarken Burcu Altın Mete’nin annesini ve Burak Kut ise yine Mete’nin okul müdürü babasını canlandıracak. Peki dizinin konusu ve hikayesi nedir?

Tozkoparan dizisi efsane okçu kemankeş Tozkoparan İskender’in hayatından etkilenerek kaleme alınmış bir hikayeye sahip. Efsane okçunun hayat hikayesi ve yeteneği günümüz şartlarına uyarlanmıştır. Hicri 957 yılında şuana kadar Osmanlı kayıtlarına girmiş ve şuana kadar da kırılamamış en uzun mesafe ok atışını gerçekleştirmiş olan Tozkoparan İskender dizinin ana konularından birisi.

Dizinin hikayesi kısaca şöyle; Mete Sağlam küçük yaşlardan beri okçuluğa merak salmıştır. Ancak hastalığı nedeni ve annesinin korumacı tavırları nedeni ile bir türlü bu hayalini gerçekleştiremez. Babasının tayininin çıkması nedeni ile küçük bir kasabaya yerleşen Mete burada hayallerine kavuşacak ve onu macera dolu bir yaşam bekliyor olacak. Peki Tozkoparan İskender kimdir, yakından tanıyalım.

Tozkoparan İskender yukarda da bahsettiğimiz gibi efsane okçudur. Osmanlı zamanında yaşamış, meşhur okçu Bursa’lı Şücâ’dan ders almış Tozkoparan İskender’in üstadı Şeyh Hamdullah’dır. Hicri 957 senesinde yapılan bir okçuluk müsabakasında 826 metre mesafedeki bir hedefi vurarak birinci olmuş ve bu mesafeye atıl yapabilen dünyadaki tek insandır. Kendisi bir kemankeştir ve yayın toz kısmını koparabildiği için de tozkoparan lakabı takılmıştır. İranlıların yaptığı ve “alın bu yayıda gerin de görelim” dediği yayı germiş ve hatta kırmıştır. Büyük bir okçu ustasıdır.