ŞOK HABER BENİ AFFET FİNAL YAPIYOR!


Güncelleme: 25 Aralık 2018 : 19:21
0

Başrolleri, Şeyma Korkmaz, Tolga Akman, Nusret Şenay, Ceren Yalazoğlu Karakoç gibi oyuncuların paylaştığı, startv de hafta içi her gün yayınlanan “Beni Affet” dizisinin final yapacağı duyuruldu.

Son bölümün 28 Aralık 2018’de yayınlanacağı söylenen “Beni Affet” neden sezon ortasında final yapıyor? İşte bu sorunun cevabına bakalım.

NEDEN SEZON ORTASINDA BİTİYOR?

CÜNEYT FERİDE VE BAHAR KEMAL AŞKLARI ÖZLENDİ

Beni Affet 2011 yılının ekim ayından bu yana gündüz kuşağında olmasına rağmen, haftalık dizilerle bile yarışacak düzeye ulaşan bir günlük diziydi. Reytinglerde ilk beşe girip herkesi şaşırttığı zamanlar oluyordu. Ancak, 2011-2016 sezonları arasında Cüneyt Feride ve Bahar Kemal aşklarıyla öne çıkıp, sevilmiş ve izleyicilerin evlerinden biri haline gelmişti. Üstelik dizinin ilk sezonundan itibaren kilit konusunu oluşturan Eylül-Feride kardeşliği oldukça ilgi görmüştü. Eylül karakterinin kardeşi olduğunu bilmeden Feride’ye yaptığı kötülükler affedilmez gözükse de, bir süre sonra bu kardeşlik seyirci tarafından benimsenmişti.

DAĞILMALAR BAŞLADI

Beşinci sezonun sonundan itibaren Beni Affet’in kadrosunda sürpriz dağılmalar başladı. Eylül karakterine hayat veren Gamze İğdiroğlu senaryo gereği Amerika’ya gönderilerek diziden çıkmıştı. Diğer önemli başrol karakterlerinden olan ve dizide beş sezon boyunca Bahar’a olan aşkıyla ön plana çıkan “Kemal” karakterini canlandıran Mert Altınışık’da kendi isteğiyle diziden ayrılmıştı. Kemal’de yangında ölmüştü. 6. Sezonun sonuna gelindiğinde de Kemal’in eşini canlandıran ve Bahar karakterini oynayan Gaye Turgut Evin isteğiyle diziden çıkmıştı. Bütün bunların üstüne, dizide tek kalan aşk Cüneyt Feride olduğu halde, Cüneyt varken Yaman karakterinin diziye dâhil olması ve Feride’nin Yaman’a âşık edilmesi de bazı seyirciler tarafından benimsense de, büyük çoğunluğu tarafından tepki çekiyordu. Son olarak 7.sezon sonunda Cüneyt karakterini oynayan Murat Danacı’da diziyle yollarını ayırınca, Beni Affet bambaşka bir senaryoyla ortaya çıktı.

YENİ HİKAYELER SEVİLMEDİ

Feride ve Yaman’a sürekli benzer konuların ısıtılıp, izleyici önüne konması seyirciyi diziden uzaklaştıran etkenler arasında yerini koruyor. Üstelik sosyal medya yorumlarında çoğu izleyicinin Cüneyt Feride özlemi de dikkat çekiyor. Bunun yanında, Bahar ve Kemal senaryosu bitince yerine yazılan hikâyeler ilgi görmedi. 7.sezonda diziye dâhil olan Ateş ve Zeynep karakterleri arasındaki aşk bir Bahar Kemal gibi olamadı ve rollerine son verildi. 2018 sezonunda Müjgân karakteri Sevgi’nin torunu olarak diziye dâhil oldu fakat sevilmedi. Yıllardır Sevgi ve Şahin’in kızı olarak bilinen Kader bir anda başka bir ailenin kızı çıktı. Kader karakterinin iki sezondur Mahir’le hikayesi varken ve barışacak gibilerken bir anda Osman Kozan’ın oğlu olan Murat’a âşık edildi. Ne yazık ki, dizide yazılan hiçbir çift gibi olamadı. Düşük reytingler de üzerine eklenince kanal için final kararı kaçınılmaz oldu.

ESKİ OYUNCULAR SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Beni Affet’in biteceği yönündeki paylaşımları dizinin eski oyuncularından Deniz Evin ve Gaye Turgut Evin çifti instagram hesaplarından nostalji paylaşımlarıyla yayımladı. Dizide yer aldığı eski bölümlerden özlemle bahsederek yayımlamaları dikkat çekti