Şahin Tepesi Deniz Kimdir? Hangi Dizilerde Oynadı?


Güncelleme: 14 Aralık 2018 : 00:44
0

DENİZ AKDORA Nasıl Bir Karakter?

Tuna ve Demir’in 19 yaşındaki kızları olan Deniz, annesinin tam tersine oldukça duygusal bir karakter olarak öne çıkıyor. Güzelliğini annesinden aldığı söylenmesine rağmen huy bakımından hiç onunla benzerlik göstermiyor. Olabildiğince kırılgan, duygusal ve içine kapanık bir kız olan Deniz, ailesinden beklediği sevgiyi göremediği için evin kahyasının oğlu olan Mete ile yakınlık kuruyor. Ancak, bu ilişkinin sonuçlarına katlanmak ağır geldiği için psikolojisi alt üst oluyor. Sonrasında Mete’den uzaklaşıp, Cem’e yaklaşmaya başlayınca gerçek sevginin nasıl bir şey olduğunu anlıyor.

LEYLA TANLAR Kimdir?

Atv’de ekrana gelen Şahin Tepesi adlı dizide, Zerrin Tekindor’un canlandırdığı Tuna karakterinin kızı Deniz’e hayat veren, Leyla Tanlar 30 Aralık 1997 tarihinde İstanbul’da dünyaya gözlerini açtı. İlk ve ortaokulu Özel Şişli Terakki Okulu’nda okuyan oyuncu, lise eğitimini İtalyan Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise bittikten sonra oyuncu olmak istediğine karar veren Leyla Tanlar, Akademi Otuz Beş Buçuk Sanat Merkezi’nde bu alanda eğitim almıştır. Ayrıca, Universty of California at Los Angeles’ta (UCLA) oyunculuk alanında atölyelere katıldığı bilinmektedir. Halen Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’ndeki eğitimine devam etmektedir.

OYUNCULUK SERÜVENİ

Profosyonel oyunculuk yaşamına başrollerini Nurgül Yeşilçay, Erkan Petekkaya, Alina Boz ve şimdiki projesi Şahin Tepesi’nde de önemli rollerden birine hayat veren Ebru Özkan’la başrolünü paylaştığı, Paramparça dizisiyle olmuştur.  Doğumda soyadı benzerliğinden dolayı aileleri karışan kızlardan biri olan “Cansu” yu oynamıştır. Dizi yaklaşık üç sezon devam etmiştir ve Leyla Tanlar burada canlandırdığı “Cansu rolüyle” izleyicilerden büyük beğeni toplamıştır. Dizi bittikten sonra “Mehmet Bir Cihan Fatihi” dizisinde Esleme karakterine hayat verdi. Şimdi de Atv’de ekrana gelen güçlü oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine toplamayı başaran Şahin Tepesi dizisinde “Deniz Akdora” rolüyle izleyici karşısındaki yerini alıyor.

ALDIĞI ÖDÜLLER

Leyla Tanlar genç yaşına rağmen İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde “En Çok Gelecek Vaad Eden Oyuncu” ödülünü almıştır.

OYNADIĞI DİZİLER

Şahin Tepesi( ATV 2018)

Mehmed:Bir Cihan Fatihi (KANAL D 2018)

PARAMPARÇA (STAR TV 2018)