Netflix’in Yeni Korku Dizisi The Haunting Of Hill House’a Genel Bakış


Güncelleme: 4 Aralık 2018 : 20:15
0

 

Korku filmlerini yakından takip eden herkesin aşina olduğu “perili ev” temalı filmler, korku sinemasının azımsanamayacak kadar büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Perili ev furyasını ilk başlatan adım ise Shirley Jackson’un 1959 tarihinde yazdığı The Haunting Of Hill House adlı romanıdır. Bu romanın 2 kez uyarlaması çekilmiş ve birçok filme ilham kaynağı olmuştur. Bunca filmden sonra şimdi ise Netflix, The Haunting Of Hill House’u dizi olarak izleyicilere sundu… Crain ailesinin tadilat etmek ve daha sonrasında satışını gerçekleştirmek için satın aldıkları Hill House adlı malikanede geçen dizi, 5 çocuklu bir aileyi konu alıyor. Söz konusu olan Hill House’da yaşamaya başlayan ailenin başına türlü olaylar gelecek ve evi boşaltmak durumunda kalacaklardır ama hikaye asıl bundan sonra başlayacaktır. 20 sene sonra Tepedeki Eve tekrar dönmek zorunda kalan aile, ev ile yıllar önce yarım kalan hesaplaşmalarını bitirecektir. Şuan da tüm izleyicilerinden tam not alan The Haunting Of Hill House ayrıca artık monotonlaşmış ve tekrara düşen korku alanına da özlediğimiz bir soluk getirmiş oldu.

 

Yönetmenliğini korku filmleri ile ünlü olan Mike Flanagan’ın üstlendiği The Haunted Of Hill House dizisinin konusu tam olarak şöyle;

 

Hugh Craine, 5 çocuklu bir ailenin babasıdır ve eşi Olivia ile çok mutlu bir yaşam sürmektedir. Tadilat gerektiren evleri satın alıp onaran Hugh daha sonra bu evlerin satışını yaparak geçimini sürdürmektedir. Bu iş yüzünden durmadan taşınan Crain ailesi, sonunda zengin olabilecekleri bir ev bulurlar. Hill House adlı malikaneyi satın alan Hugh Crain, bu evin tadilatına başlar ve satışı gerçekleştirdikten sonra tüm hayatları kurtulacaktır. Tüm aile Hill House’a taşınır ve doğaüstü olaylar da beraberinde başlar.

Korku türüne merakınız varsa ve geçmiş dönem korku filmlerini özlediyseniz, The Haunting Of Hill House tam size göre…

Dizinin oyuncu kadrosu oldukça sağlam oluşturulmuş, özellikle çocuk oyuncuların performansı göz dolduran cinsten…

İşte The Haunting Of Hill House’un oyuncu kadrosu;

Michiel Huisman- Steven Crain

Carla Gugino- Olivia Crain

Henry Thomas- Hugh Crain (genç)

Elizabeth Reaser- Shirley Crain

Oliver Jackson- Cohen- Luke Crain

Kate Siegel- Theodora Crain

Victoria Pedretti- Nell Crain

Lulu Wilson- Shirley Crain (genç)

Mckenna Grace- Theodora Crain (genç)

Paxton Singleton- Steven Crain (genç)

Julian Hilliard- Luke Crain (genç)

Violet McGraw- Nell Crain (genç)

Timothy Hutton- Hugh Crain

Anthony Ruivivar- Kevin Harris

Annabeth Gish- Mrs. Dudley

Robert Longstreet- Mr. Dudley