Netflix’ten Flaş Transfer! Türk Dizi Sektöründe Devrim


Güncelleme: 8 Mayıs 2019 : 15:52
0

Dünyanın en ünlü online dizi izleme platformu olan Netflix, ünlü Türk dizi yapımcısı Pelin Diştaş‘ı transfer etti.

Netflix’ten Türk dizi piyasasını hareketlendiren hamle. Son olarak Ay Yapım‘da yapımcılık yapan Pelin Diştaş Netflix’e transfer oldu.

Ay Yapım’da Büyük Başarı Kazandı

Kanal D televizyon kanalında yöneticilik yaptığı uzun yıllardan sonra Pelin Diştaş, Kerem Çatay‘ın patronu olduğu Ay Yapım’a geçmişti. Ay Yapım bünyesinde uzun yıllardır önemli projelere imza atan Diştaş, bugün itibariyle Netflix’e geçti.

Kişisel Instagram hesabından haberi duyuran Pelin Diştaş, Netflix Türkiye‘nin proje üretimlerinden ve Türkiye’deki alımlarından sorumlu olacak.

Netflix’in Türkiye Atılımı

Son yıllarda Türkiye pazarına yönelik yaptığı atılımlarla dikkat çeken Netflix, Pelin Diştaş’ı bünyesine katmasıyla ileriye dönük projeleri olacağını müjdelmiş oldu.

Netflix Türkiye’nin ilk yapımı Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü, Ayça Ayşin Turan ve Okan Yalabık’ın başrollerinde yer aldığı Hakan: Muhafız dizisi olmuştu.

Netflix Türkiye’nin ikinci projesi ise Beren Saat ve Mehmet Günsür’u başrollerinde buluşturacak olan Atiye dizisi olacak.

Netflix’in Türkiye’de gerçekleştirmesi beklenen üçüncü proje ise Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselme devrini konu edecek olan Ottoman Rising olacak.

Bakalım Pelin Diştaş’ı bünyesine katan Netflix Türkiye önümüzdeki dönem hangi farklı projeler ile Türk dizi izleyicisine hitap etmeye hazırlanıyor.

Pelin Diştaş Kimdir?

Ünlü yapımcı Pelin Diştaş 1 Ocak 1977 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olarak eğitim hayatını tamamladı.

Kariyerine atv kanalında yapım asistanlığı yaparak başlayan Pelin Diştaş, daha sonra uzun yıllar Kanal D’de yöneticilik yaptı. AND Productions’da Dramalar Direktörlüğü yaptı. Kanal D’de yerli diziler direktörlüğü görevini üstlendi.

Daha sonra 2016 yılında Türkiye’nin en büyük yapım şirketlerinden olan ve unutulmaz dizilere imza atan Ay Yapım’a geçti. Diştaş, Ay Yapım bünyesinde unutulmaz dizilerin altına imzasını attı.

İşte Pelin Diştaş’ın yapımcı koltuğunda oturduğu dizilerden bazıları; Şahsiyet, Fi, Ufak Tefek Cinayetler, Çukur, İçerde, Cesur ve Güzel, 8. Gün, Çarpışma, Şahin Tepesi.

Öte yandan Ay Yapım imzalı Şampiyon adlı sinema filminin yapımcılığını da Pelin Diştaş üstlenmişti.