Nefes Nefese Atmaca, Ayaz Kim? Uğur Yücel Biyografisi


Güncelleme: 3 Mart 2018 : 03:19
0

Star Tv’nin iddialı dizi projesi Nefes Nefese ekrana gelmek için geri sayıma başladı.  Dizide Atmaca lakabıyla tanınan Ayaz karakterine hayat veren Uğur Yücel kim? Diziyi hem yöneten hem oynayan Nefes Nefese Atmaca Ayaz kimdir? Alışılmışın dışında özgün konusu ve birbirinden güçlü oyuncularıyla dikkat çeken dizide farklı iki kişiliğe hayat veren Nefes Nefese Atmaca Ayaz’a dair tüm merak edilenler haberimizin devamında…


Nefes Nefese Rüya Kim? Gerçek Adı, Rol Aldığı Diziler


Nefes Nefese Atmaca Ayaz kim sorusuna gelmeden önce dizinin etkileyici konusu hakkında biraz bilgi verelim. Adana ve Antakya çevresinde çekimleri devam eden dizide; Babasıyla Berlin’de gözlerden uzak sakin bir hayat süren Rüya’nın annesini bulmak için verdiği çaba ve mücadele izleyiciye aktarılıyor. Dizinin heyecanı Rüya’nın hiç görmediği annesinin Suriye’de yaşadığını öğrenmesiyle başlıyor. Rüya’nın işgal altındaki Suriye’ye girmesinin tek yolu Boran’la evlenmektir.O güne kadar babasının yanından hiç ayrılmayan Rüya’nın tehlikeli yolcuğu 6 yıldır ailesinde uzak kalan Yusuf’la kesişince daha da tehlikeli bir hal alacaktır.

Rüya Suriye’de ki annesini bulmak için çıktığı bu yolculukta kendini Antakyalı kalabalık bir ailenin içinde bulur. Rüya’nın hiç düşünmeden çıktığı bu tehlikeli maceranın en büyük kahramanı karanlık tarafını hiç bilmediği Atamaca lakaplı babası Ayaz’dır. İşte bu noktada Nefes Nefese Atmaca kim? Nefes Nefese Ayaz kim soruları cevap arıyor. Nefes Nefese Atmaca ve Ayaz aslında aynı kişi. Ayaz Rüya’nın babası, Atmaca ise karanlık dünyasında kendisine takılan lakabı.

Nefes Nefese Atamaca Ayaz karakterine hayat veren Uğur Yücel 1957 yılında İstanbul’da doğmuş oyuncu, senarist ve yönetmendir. Aslen Vanlı olan Yücel, İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümünde eğitim almıştır. Konservatuvar okurken tek kişilik oyunlara ve stand up gösterilerine başlamıştır. Kenter Tiyatrosu, Tef Kabare Tiyatrosu, Ve Dormen Tiyatrosunda çeşitli oyunlar oynamıştır. Fahriye Abla isimli sinema filmiyle başarısını ekranlara taşımıştır. 1994 yılında dizi oyunculuğuna adım atmıştır.

Başlıca rol adlığı projeler, Hırsız Polis, Hayatımın Kadınısın Canım Ailem, Kolay Gelsin, Aşka Ruhunu Kat, Ejder Kapanı, Aşk Ve Ceza, Aramızda Kalsın, Benim Dünyam, Yaktın Beni. Senaristliğini i yaptığı başlıca projeler; Soğuk, Hayatımın Kadınısın, Yazı Tura, Karanlıkta Koşanlar ve Aziz Ahmet. Yönetmenliğini üstlendiği başlıca projeler; Soğuk, Benim Dünyam, Ejder kapanı, Hayatımın Kadınısın, Ejder Kapanı, İkinci Bahar ve Karanlıkta Koşanlar…

Sizler Nefes Nefese dizisini nasıl buldunuz? Nefes Nefese Atmaca Ayaz kim?