Mehmetçik Kut’ül Amare Niyazi Kim? Daha Önce Oynadığı Diziler


Güncelleme: 19 Ocak 2018 : 17:46
0

İlk bölümüyle ekrana gelen Mehmetçik Kut’ül Amare’nin yankıları devam ederken dizideki karakterler izleyenler tarafından araştırılmaya ve eleştirilmeye devam ediyor. Uzun süren çalışmalar sonucunda ekrana gelen dizide büyük bir emek olduğu aşikar. Dönemin izlerini taşıyan mimari yapısı, kostümleri,silahları ve binlerce figüran kullanılarak oluşturulan orduları en gerçekçi şekilde yansıtan dizide Niyazi kimdir? Mehmetçik Kut’ül Amare Niyazi kim? 


Mehmetçik Kut’ül Amare Cox Kimdir? İlker Aksum Hakkında Herşey


Kalabalık oyuncu kadrosu ve tarihin en şanlı zaferlerinden birini konu alan hikayesiyle her kesimden insanın ilgiyle takip ettiği dizide her bir karakter izleyenlerin ilgi odağı oldu. Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinde rol alan oyuncuların her biri gerçek tarihte var mı yok mu ne zaman öldü, Osmancık ordusu askerleri kimler gibi pek çok soru yanıt aradı.

Bu isimlerden biri de Mehmetçik Kut’ül Amare Niyaz karakteri. Niyazi Karadenizlidir. Dobra, deli dolu, fıkra anlatmayı seven, enerjisi yüksek cesur bir askerdir. Osmancık ordusuna girmeyi başarmış 32 yaşında fedakar bir gençtir. Evlidir 2 yaşında birde oğlu vardır fakat cepheden cepheye koşmaktan henüz oğlunu hiç görmemiştir.

Mehmet ve silah arkadaşlarının Kut’ül Amare kuşatmasında verdiği destansı mücadele izleyiciye aktarılıyor. Osmanlı Ordusunun batıya karşı kazandığı son büyük zafer olan Kut’ül Amare, İngiliz ve müttefiklerinin ağır bir bozguna uğramasıyla son bulmuştur. Dağ başlarında, nehir kıyılarında ve çöllerde kahramanca ve iman gücüyle verilen mücadele rol oynayan isimlerden biri de Niyazi’dir.

Biz dizinin ilk bölümünü gayet başarılı bulduk. Ülkece bu tür dönem projelerine ilgimiz olduğu Diriliş Ertuğrul, Vatanım Sensin ve Payitaht Abdülhamid dizilerinin reytinglerinden anlaşılıyor. Bu sebepten ötürü Mehmetçik Kut’ül Amare’de perşembe akşamlarının vazgeçilmezi olmayı başaracaktır.

Mehmetçik Kut’ül Amare Niyazi Kimdir? Uğur Karabulut

Mehmetçik Kut’ül Amare Niyazi karakterine hayat veren oyuncu Uğur Karabulut 1983 Ankara doğumludur. Çanakkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunudur. Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi almıştır. Her Sevda Bir Veda, Emir’in Yolu, Hayat Devam Ediyor ve Hayat Şarkısı dizilerinde rol almıştır.