Mehmetçik Kut’ül Amare Cox Kimdir? İlker Aksum Hakkında Herşey


Güncelleme: 18 Ocak 2018 : 23:02
1

Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi, Osmanlı devletinin birinci dünya savaşı sırasında içinde bulunduğu durumu tüm yönleriyle ele alıyor. Bir tarafta ülkenin kurtuluşu, kalkınması ve sulhu için her şeyi göze alan Mehmet ve arkadaşları bir tarafta ülkenin çöküşünü hızlandırmak için her türlü oyunu ve kumpası yapan İngiliz ve Amerikan ajanları. Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinde çıkarları uğruna her şeyi yapabilecek, acımasız ve güvenilmez kişiliğiyle ön plana çıkan Cox kimdir? Mehmetçik Kut’ül Amare Cox kim? İşte ayrıntılar…


Mehmetçik Kut’ül Amare Osmancık Taburunun Hikayesi. Tarihte Osmancık Taburu


Mehmetçik Kut’ül Amare kuşatması birinci dünya savaşının seyrini değiştiren önemli bir zaferdir. Ülke dört bir yandan sarılmış, İngilizler, Amerika ve Rusya hain planlarını acımasızca uygulayıp ülkeyi ele geçirmek için her türlü yolu denerken dizide dikkat çeken karakterlerden biri de Cox oldu. Cox, henüz 5 yaşındayken İngiliz istihbaratı tarafından yetimhaneden alınmış ve kendilerine çalışan bir ajan olarak yetiştirilmiştir. Zeki, kurnaz, acımasız, çıkarları uğruna her türlü kötülüğe göze alan bir insandır. İngilizler’in çıkarlarına hizmet etmek için sıkı bir eğitim sonucunda yetiştirilen Cox ülkeyi içten yıpratmaya çalışacaktır. Tam bir Türk ve Osmanlı düşmanıdır. Mehmetçik Kut’ül Amare Cox kim?

Bulunduğu ortama rahatlıkla ayak uyduran, Bir Türk kadar Türkçe bir Arap kadar Arapça ve bir Alman kadar Almanca konuşmaktadır. Mehmetçik Kut’ül Amare Cox karakterine hayat veren oyuncu İlker Aksum’dur. Daha önce iyi rollerde görmeye alışık olduğumuz başarılı oyuncu Mehmetçik Kut’ül Amare Cox karakteriyle kendine çok fazla düşman kazandıracak.

Mehmetçik Kut’ül Amare Cox Kim? İlker Aksum

Mehmetçik Kut’ül Amare Cox karakterine can veren İlker Aksum 1971 yılında Isparta’da dünyaya gelmiştir. 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun olmuştur. Eğitimini tamamlar tamamlamaz Antalya Devlet tiyatrosunda çalışmaya başlamıştır. Buradaki görevinden 1996 yılında ayrıldı ve İstanbul’a yerleşti. Akabinde Kars Sarıkamış’ta vatan borcunu yerine getirdi. Bakırköy Belediye tiyatrosu ve İstanbul Şehir tiyatrolarında yaklaşık bir yıl çalıştı. İlk dizi oyunculuğu deneyimini Çarli dizisiyle yaşadı. 2006 yılında rol aldığı Küçük Kıyametler isimli sinema filmiyle 28. SİYAD Türk Sineması ödüllerinde en iyi yardımcı oyuncu ödülüne layık görülmüştür.

Biz Size Aşık Olduk, Beşik Kertmesi, Aşk Olsun, Yabancı Damat, Kara Yılan, Canım Ailem, Bizim Yenge, Muhteşem Yüzyıl, Kötü Yol, 20 Dakika, Kadim Dostum, Ne Diyorsun, Poyraz Karayel, Seddülbahir 32 Saat, Hayatımın Aşkı ve şimdilerde Mehmetçik Kut’ül Amare Cox rolüyle izleyici karşısına çıkıyor.

 

Comments are closed.