Mehmed Bir Cihan Fatihi Evdoksiya Kim? Oynadığı Diziler?


Güncelleme: 13 Mart 2018 : 03:11
1

Mehmed Bir Cihan Fatihi ne zaman başlayacak soruları diziye olan ilgili gözler önüne sererken nihayet yayın tarihi açıklandı. 20 mart salı akşamı ekran macerasını başlayacak olan Mehmed Bir Cihan Fatihi Evdoksiya kim?  Funda Eryiğit hakkında tüm merak edilenler…

Mehmed Bir Cihan Fatihi Evdoksiya karakterine hayat veren oyuncu Funda Eryiğit hakkında tüm merak edilenlere haberimizin devamında. Funda Eryiğit, 1984 yılında Hollanda’da dünyaya gelmiştir. Aslen Samsun Bafralı’dır. Kadir Has Anadolu lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek öğrenimine başlamıştır. Akabinde tiyatroya olan ilgisi artınca İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında tiyatro eğitimi almış ve bu bölümden mezun olmuştur.

Başaralı dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu olan Funda Eryiğit son olarak Poyraz Karayel dizisinde rol almıştır. 2 yıl aranın ardından Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisiyle tekrar izleyici karşısına çıkıyor. 2012-2013 yılları arasında sahne aldığı Sessizlik isimli oyunla Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödüllerinde müzikal komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Ve Afife Tiyatro ödüllerinde en iyi kadın oyuncu dalında aday olmuştur.

2008 yılında Atv ekranlarında yayınlanan Canım Ailem dizisiyle adından çok söz ettirmiş ve bundan sonra oyunculuk alanında başarılı adımlar atacağının kanaatini getirmiştir. Çoğumuz onu hala Canım Ailem dizisi Seyhan rolüyle hatırlıyoruz. Şimdilerde Mehmed Bir Cihan Fatihi Evdoksiya rolüyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Funda Eryiğit’in daha önce rol aldığı diziler sırasıyla şöyle;

2008 Canım Ailem(dizi) İş Arkadaşım (film)

2009 Ev(film) 2011 İstanbul’un Altınları

2012 Eski Hikaye 2013- Uçurum

2014 -Karadayı 2014 -Limonata (film)

2015 -Tereddüt (film)2015- Eksik (film) 2016- Poyraz Karayel

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi son yılların dev prodüksiyonlu ve yüksek maliyetli projelerinden biri. Oyuncuları büyük bir özenle ve titizlikle seçildi. Yaklaşık bir yıllık bir hazırlık sürecinin ardından 20 mart salı ekrana gelecek. Ve dizi bugüne kadar yayınlanan diziler arasında bölüm başı 2.5 milyon liralık maliyetle en yüksek bütçeli dizi. Eğer dizi yeteri kadar seyirci çekemezse kısa sürede final bayrağını çeker ve kanal büyük bir sıkıntıya girer. Umarız Mehmed Bir Cihan Fatihi beklentileri karşılar ve geniş izleyici kitlesine ulaşmayı başarır.


Mehmed Bir Cihan Fatihi Eleni Kim? Büşra Develi Biyografisi


Mehmed Bir Cihan Fatihi Evdoksiya kim sorusunu sizler için yanıtladık. Sizde karakterle ilgili görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

 

 

Comments are closed.