Masterchef Türkiye’nin yeni bölümünde neler olacak?


Güncelleme: 18 Kasım 2018 : 17:12
0

Masterchef Türkiye programının yeni bölümünde yine heyecan dolu anlar yaşanıyor.

Tv8 ekranlarının beğenilen yemek programı Masterchef Türkiye’de haftalar geçtikçe heyecan artıyor.

Son olarak Masterchef Türkiye yarışmacılarından Murat’ın diskalife olarak elendiği yarışmanın bu hafta yayınlanacak bölümünde izleyicileri neler bekliyor.

Hazer Amani, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya‘dan oluşan Masterchef Türkiye jürisi bu hafta da yarışmacıları kıyasıya eleştirmeye devam ediyor.

MURAT’IN DİSKALİFİYESİNİN ARDINDAN İLK BÖLÜM

Masterchef‘in son bölümünde yaşanan diskalifiye olayından sonra Masterchef Türkiye şefleri yarışmacılardan ne gibi isteklerde bulunacak? Yarışmacılar artık daha dikkatli hareket edecekler mi?

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NELER OLMUŞTU?

Pazartesi ve Salı akşamları Tv8 kanalında izleyiciyle buluşan Masterchef’in son bölümünde takım kaptanları Mehmet ve Kerem olmuştu.

İlk oyunda Kerem’in kaptan olduğu kırmızı takım deniz ürünleri tabağı yaparak yarışı kazanmıştı. Yarışma sonrası elemeye kalan mavi takım yarışmacıları arasından Meltem eleme adayı olmuştu.

ÜÇ ELEME ADAYI

İkinci gün ise yarışmacılar bir alışveriş merkezinde ziyaretçilere fast food yemekler sunmuştu. Halkın beğendiği takıma oy vermesiyle kazanan belirlenmiş ve Mehmet’in kaptanı olduğu mavi takım büyük bir farkla oyunu kazanmıştı. Oyun sonra Masterchef Türkiye yarışmacıları eleme oyunu oynamış ve Kerem ile Uğur eleme adayı olmuştu.

HERKES ŞOK GEÇİRDİ

Meltem, Uğur ve Kerem’in eleme adayı olduğu Masterchef Türkiye yarışmasında agresif hareketleri nedeniyle Murat’ın diskalifiye edilmesine karar verilmişti.

Masterchef Türkiye Murat‘ın diskalifiye edilmesi nedeniyle geçtiğimiz hafta yarışmadan başka bir ismin ayrılmamıştı.

Bakalım bu hafta Murat olmadan çıkılacak ilk yarışmada kim kaptan olacak? Takımlar kimlerden oluşacak ve ilk oyunu kim kazanarak elenmemeyi garantileyecek?

Masterchef Türkiye yarışmacılarından Hakan ise geçtiğimiz haftalarda dokunulmazlık madalyası alarak finale giden ilk isim olarak adını yazdırmıştı.

Masterchef Türkiye şeflerini yakından tanıyalım.

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Mehmet Yalçınkaya, 1988’de orta öğrenimini bitirerek başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye’nin üst düzey tesislerinde görev aldı.

2004 yılında İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı.

2005 yılında Amerika’ nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlandı. Yine 2007 yılında aynı derginin internet sitesinde spesiyalleri biyografisi yayınlandı.

Mehmet Yalçınkaya, Almanya’nın Erfurt şehrinde, dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.

Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Halen uluslar arası yemek yarışmalarında ülkemizi temsil etmektedir.

Farklı tatların buluşması olan “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye’ de ilk uygulayan cheflerden biridir. Yalçınkaya, 2007 yılında Türkiye’de ilk olarak Banquet servislerinde minimalist ve butik bir çalışma olan kişiye özel servis konseptini geliştirdi.

Mehmet Yalçınkaya, 2008 yılında, EUROTURKCHEFS CULINARY TEAM adlı takımı kurdu. Uluslararası yarışmalarda yarışan takımın kaptanlığını yaptı.

2009 yılında özel bir istekle Katar Başbakanlığı Konutları ve özel yatla( Al Mırgab) dünya turuna cıktı Burada yaptığı çalışmalarda 1 Mıchelın yıldızlı Chef olan Fransız Carlos Marshal ile Katar Başbakanlığı bünyesindeki konutlarda İtalya, Fransa da çalışmalarda bulundu.

2010 yılında Heds Grup /Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı bünyesinde gastronomi workshopları gerçekleştirmiş aynı zamanda Berlin Film Festivali, Grune Woche I.T.B Turizm Fuarı dahil bir çok İnternationel organizasyonun gala yemeklerini verdi.

2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. Yalçınkaya hakkında 2013 yılında Al monitör yazarı Californiya Üniversitesi Öğretim Üyesi Pınar Tremblay tarafından Inno Turkısh Cusine adlı makale yayınlandı.

HAZER AMANİ KİMDİR?

Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Okulunu birincilikle bitirdikten sonra Güney Afrika’da çalışmaya başladı ardından Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği okudu.

Hazer Amani, 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef’i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR?

1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldı. Ardından Avusturalya’ya taşındı.

Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı.

Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı.