Masterchef Türkiye Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu Kimdir?


Güncelleme: 19 Aralık 2018 : 13:14
0

Masterchef Somer Sivrioğlu Kimdir? Bu yazımızda son günlerin en çok izlenen yarışma programı olan Masterchef Türkiye yapımının belki de en sıradışı jüri üyelerinden olan Somer Sivrioğlu hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Yarışmada giyim tarzı ile de dikkat çeken Somer Sivrioğlu ekranda görünen sempatik, ılımlı görüntüsünün arkasında mutfağa girdiği zaman nasıl sert ve katı bir şefe dönüştüğünü göstermişti. Yayınlanan bölümde asla mutfakta affının olmadığını, kesin kurallarının olduğunu da görmüştük.

Ama tüm bunların yanında kendisine ait bir duruşu olduğu da kesin ve hem tatlı, hem sert, hem de kırmadan dökmeden sözünü söyleyen, doğru gözlemler yapan bir havası var. Diğer şeflerden ayrılan belki de en temel farkı şu: Mehmet şef’in saklamaya çalıştığı duygusallık ya da Hazer şefin cool halinin tam dengede duran hali gibi bir görüntüsü var.

Instagram heabından da anlaşılacağı üzere çok sayıda takipçisi var. Peki ama tüm bunların dışında kim bu adam? Neden bu programda?

 

Ödüllü Bir Şef

Gelelim Somer Sivrioğlu kimdir sorusunun yanıtını ana hatları ile vermeye. Başlıktan da anlaşılacağı üzere o ödüllü bir şef.

1971’de İstanbul doğumlu kendisi. Yani bugün 47 yaşında ve mesleğinin doruğunda. Temel öğrenimini İstanbul kentinde tamamlamış ve 1996 yılına gelindiğinde hayatı ile ilgili radikal bir karar alarak Avustralya taşınmış.

Yemek kültürünü, yemek bilgisini edindiği kişi annesi. Kendisi tüm yemek bilgisini annesinden aldığını söylüyor. Bu yüzden de Anadolu mutfağına son derece hakim olan bir insan. Nitekim tüm bu annesinden aldığı bilgi ve birikimler ile kuzeniyle beraber Avustralya’da Efendy adını taşıyan başta olmak üzere çok sayıda restoranı bulunuyor. Bu restoranlarında geleneksel Türk mutfağından modernize edilmiş yemekleri müşterilerine sunuyor.

Kendisi bol ödüllü dedik. Aldığı ödüllere baktığımızda en iyi restorant, en iyi lezzet ve en iyi et gibi ödüller bulunuyor. Bunların hepsi dünya çapında olan ödüller.

Yayın dünyasına da çok uzak değil. Bir dönem Lezzet Yolculuğu isimli programı sunmuş ve özel bir gazetede köşe yazarlığı deneyimi bulunuyor.

Kendisi aynı zamanda 14 yaşında oğlu olan bir baba. Bu program için Türkiye’de bulunuyor ve sonrasında tekrar yaşadığı ülkeye döneceğini ifade ediyor.