Masterchef Programı’ndan Murat’a Yakın Mercekten Bakalım mı?


Güncelleme: 16 Kasım 2018 : 08:30
0

 

 

1 Eylül’den itibaren tv8 yayınlanmaya başlayan şeflik programı ilgi ile takip edilmektedir. Tüm yarışmacılar birbirinden yerlere ve farklı özelliklere, farklı ilgi alanlarına ,farklı yeteneklere sahip. Ama Murat Masterchef ‘e adeta damgasını vuran bir yarışmacıydı. Yarışmacıydı diyoruz çünkü Murat diskalifiye oldu.

Peki neden diskalifiye oldu Murat? Murat herkese durmadan sataşan, söz kesen, devamlı bir kavga ve kargaşa yaratma ortamı arayan bir tutum içindeydi. Gerek takım içinde olsun ,gerek bireysel oyunlarda olsun her zaman tutumunu devam ettirdi. Şef olan juriller dahi Murat isimli yarışmacıyı durduramıyordu. Bu şefler arasında Hazer Amani, Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya yer almakta ve onlar dünya çapında şefliklerini kanıtlamış kişiler. da onun diskalifiye olmasına sebepler oluşturdu. Artık  hem diğer  yarışmacıları  hem seyircileri hem de jüri  üyesi  olan 3 şefi  iyice sıkmaya  başlayan  ,dışarda  yaptıkları  yarışmalarda devamlı  sorunlar  çıkaran, gelen misafirlere  saygı  göstermeyen  ve şiddet  yanlısı tavırları ile iyice tüm  tepkileri üzerine  toplayan  Murat  bardağı  taşıran son programdan sonra da diskalifiye  oldu. Diskalifiye olduktan sonra sosyal medya hesabından sinirlenerek, küfürlü sözler sarf etti, yer yer ağladı, yer yer şarkılar söyledi. Aslında  Murat Özdemir  isimli Masterchef yarışmacısı  daha önce  çok  ünlü  restorantlarda çalışmış  ve yemek konusunda  ise oldukça  yetenekli  birisidir. Ancak öfke  kontrolünü  sağlayamadığı  için  devamlı  hatalar yapmış  ve o çalıştığı  yerlerden de ayrılması  istenmiştir. Eğer  bir uzman eşliğinde  öfke kontrolünü  sağlamayı  öğrenir  ve saldırganca, ben merkezli bir tutumdan uzak durur, devamlı  dikkat çekmeye  çalışmaz ise Murat yeteneği  ile iyo yerlerde  ekmeğini  kazanmaya  devam edebilir.
Murat Özdemir kimdir? Program başladığından  beridir seven kitlesi ve Murat’ı sevmeyen kitlesi oluşmaya  başladı  ve takipçileri  de arttı.  Ancak  onun ismini en çok  arama motorlarında aramaya başlama  zamanı  diskalifiye olduğu  zamandır.  Murat’ın memleketi Bolu’dur. Aşçıdır ve  bir kız çocuğu vardır, yaşı ise 45’tir . Daha evvel yine tv8’de yayınlanan ve Onur Büyüktopçu’nun sunduğu Yemekteyiz yarışmasına katılmıştı. Ve orada da devamlı  Onur Büyüktopçu‘nun sözünü  kestiği  için kovulmuştu.

Ondan sonra Masterchef yarışmasına katıldı diskalifiye oldu hatta Survivor yarışmasına da gideceği konuşuluyordu diskalifiye olmadan önce….