Las Vegas Katiliamcısı Hakkında Bilinmeyenler


Güncelleme: 2 Ekim 2017 : 17:17
0

ABD’nin Las Vegas kentinde meydana gelen saldırıda 50’den fazla kişi hayatını kaybederken saldırının detayları ve saldırganın kimliği ile ilgili bilgiler de netleşmeye başladı.

Son zamanlarda hem ülkemizde hem de dünyada en büyük sorun olarak karşımıza çıkan terör, insanların bir araya geldiği, eğlendiği gösterileri hedef seçmeye başlamıştı. Bu nedene hem ülkemizde hem de dünyanın birçok yerinde bazı gösteriler iptal ediliyordu. Korku salma politikası ile beslenen terörü durdurmak için bazı adımlar atılsa da yine de insanlara zarar vermek isteyen kişiler, kendilerini kalabalığı içinde gösterebiliyordu.

ABD başkanı Trump, Las Vegas’ta meydana gelen saldırı için baş sağlığı mesajı yayınladı. Saldırının terör örgütleri ile ilgili olmadığı “yalnız kurt” adı verilen bir eylem olduğu iddia ediliyor. Saldırganın saldırıyı gerçekleştirip insanların üzerine ateş açtıktan sonra kendi hayatına da son verdiği belirtildi.

Las Vegas saldırısını düzenleyen kişi ABD’li Stephen Paddock. 64 yaşında olan Stephen Paddock’un odasından dan 10 adet silah çıktığı açıklandı. Ancak silahların sayısının daha fazla olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Las Vegas’ta bulunan ve oldukça ünlü bir yer olan Mandalay bay Casino yakınlarında bir müzik country festivali düzenlenmişti. Festivale her yaştan ve farklı ülkelerden de konuklar vardı. Yani saldırının yapıldığı yerde saldırı anında binlerce insan bulunuyordu.

Saldırgan Stephen Paddock’un ateş açmasıyla birlikte kalabalık dağılmaya başladı. Festivalde bulunan insanlardan o anda telefonları ile kayıt yapanlar durumun vahimliğini ortaya koydu. Herkes can havliyle kaçışıyordu. Ancak saldırgan ateş etmeye devam etti.

Stephen Paddock’un ölmeden önce yanında bir kadın da görüldüğü iddia edildi. Bu iddia üzerine kadının fotoğrafları Las Vegas polisi tarafından bastırılarak önemli noktalara bırakıldı. Marilou Danley ismindeki kadının olayla bir ilgisinin olup olmadığı araştırılıyor.

Stephen Paddock’un bir örgüt ile bağlantısı olmadığı belirtilse de hakkındaki araştırmalar devam ediyor. Katliamı kendi başına mı planladığı yoksa kendisine yardımcı olan bir başka saldırganın var olup olmadığı Marilou Danley ortaya çıktıktan sonra kesin olarak belli olacak.