La Casa De Papel Nasıl Bir Dizi? Melih Gökçek Diziyle İlgili Neler Söyledi?


Güncelleme: 11 Nisan 2018 : 17:52
0

Dünya dizi sektörüne bomba gibi bir giriş yapan ve kısa sürede en çok izlenen dizi olarak adını duyuran La Casa De Papel nasıl bir dizi? La Case De Papel dizisinin konusu ne? Dizide ne anlatılıyor? Eski Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek diziyle ilgili neler söyledi? 

Son dönemlerin efsane dizilerinden biri olan, her bölümü ayrı sürükleyici, akıl oyunlarıyla dolu ve bir sonraki hamleyi düşündüren, etkileyici ve merak uyandıran dizisi La Casa De Papel tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Dizide muhteşem tasarlanan bir soygun tüm yönleriyle anlatılıyor. İzleyenlerin Vay be! dediği gerçekten efsane bir soygun macerası ekrana aktarılmış.

Bir suç dehası İspanya Kraliyet Darphanesini soymaya karar verir. Bunun için her biri kendi alanında isim yapmış kişilerden oluşan bir ekip kurar. Bu ekiple 5 ay boyunca bir eve kapanarak soygunun tüm detaylarını ve aşamalarını hesap ederek dahiyane bir plan yaparlar. Tüm karakterler şahsına münhasır. Bütün ihtimalleri, karşılaşılabilecek sorunları göz önüne alarak A,B,C planları yaparak kurgulanan soygun 5 ayın sonunda devreye sokulur.

Tokyo, Rio, Profesör, Helsinki, Berlin, Alison, Angel, ve Rio her birinin ayrı bir görevi vardır ve hiç birinin görevi kesinlikte hata kabul etmez. Dizide yaşananları bir üst sesten dinliyoruz.  La Casa De Papel genel bir çeviri ile anlamı kağıt evi. Dizide soygun yapılan yeri işaret ediyor. Bir suç dehası olan profesör planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Olay bu noktada başlar ve soluksuz izlenir.

Dijital platform Netflix üzerinden yayınlanan diziyle ilgili Melih Gökçek de açıklamalarda bulundu. Kişisel Sosyal Medya hesabından dizinin gezi parkı olaylarına gönderme yaptığını iddia eden Melih Gökçek hükümetin konuya el atmasını istedi. İnsanların bilinçaltına yeni bir gezi olayı düşüncesini empoze ettiklerini iddia etti.

İşte Melih Gökçek’in konuyla ilgili açıklaması; “Bir mağaza tam 60 çeşit La Casa De Papel tişörtü bastırmış ve satıyor, 60 çeşit tişört… Türkiye’de yayınlanmayan bir dizi için… Size de tuhaf gelmiyor mu? Gençleri bir yere yönlendirmek masum bir hareket mi? Kesinlikle Devlet yetkilileri konuyu araştırmalı.”

La Casa De Papel dizisi daha uzun süre konuşulacak ve tartışılacak gibi görünüyor. Özellikle Melih Gökçek’in konuyla ilgili açıklamaları herkesin dikkatini çekti.

Siz dünyaca ünlü La Casa De Papel dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Diziyi izleme fırsatı buldunuz mu? Sizce dizinin vermek istediği  mesaj ne? Melih Gökçek açıklamalarında haklı mı?