Kız Babası Filmi Melis Tüzüngüç Kimdir Hangi Dizilerde Rol Aldı?


Güncelleme: 14 Aralık 2018 : 01:32
0

BABALARDAN GİDİYOR

Fox tv de ekranlara ilk kez gelen Kız Babası filminde Melis Tüzüngüç, daha önce yer aldığı projelerle, benzer bir rolle izleyici karşısına çıkıyor.

2013 yılında Babam Sınıfta Kaldı’da babasıyla aynı sınıfı paylaşmak istemeyen ve onun kimliğini arkadaşlarından gizleyen Yağmur rolüyle ekrana gelmişti. Bu projeden iki sene sonra ismen öncekini anımsatan, Baba Candır dizisiyle seyircilerin beğenisini toplamayı başarmıştı.

Melis Tüzüngüç, baş rolleri Altan Erkekli, Derya Alabora gibi usta isimlerle paylaştığı ve Fox tv’ de ilk defa izleyici karşısına çıkan Kız Babası adlı Tv filminde, babasının istemediği bir adamla evlenmek isteyen genç kıza hayat veriyor. Oyuncunun projelerinde babalardan gittiği oldukça dikkat çekiyor. O halde, şimdi Melis Tüzüngüç kimdir ve daha önce hangi dizi filmlerde rol aldı ona bakalım.

MELİS TÜZÜNGÜÇ KİMDİR?

Melis Tüzüngüç, herkesin zannettiğinden daha küçük yaştadır. 4 Ekim 1994 tarihinde İstanbul’da dünyaya gözlerini açtı. Çocukluğundan beri, oyunculuk ve şarkıcılık hayali olan genç oyuncu, ilk kez 2011’de ,Gökhan Özen’le birlikte Yıldız Masalı dizisinde oynayarak ekrana adım atmıştır. Ardından senaryosunu Gani Müjde’nin yazdığı, Harem adlı dizide “Balkız” oynamıştır. Harem’in bitmesinden birkaç ay sonra da, asıl ününü artıran ve başrolünü Ruhsar’dan tanınan ve tiyatrocu olan, Cem Davran ’la paylaştığı Babam Sınıfta Kaldı gelmiştir. Bu dizi bittikten sonra 2014 yılında gene Gani Müjde’nin yazıp yönettiği, Karaman’ın Koyunu adli sinema filminde başrolü oynamıştır.

Aynı yıl, çekimleri Amasra’da gerçekleşen Koyverdin Gittin Beni adlı tv filminde başrolü usta oyuncu Halil Ergün’le paylaşmış ve onun torununa hayat vermiştir. Gene 2014 senesinde, Trt 1’de yayınlanan ve başrolü bu kez Şafak Sezer’le paylaştığı Şimdi Onlar Düşünsün adlı dizide Reyhan karakterini oynamıştır. 2015 yılında ise tiyatroya adım atmıştır. Başrolleri Cezmi Baskın ve Barış Hayta ile paylaştığı, Sıcak Çikolata isimli oyunda, bir eskortu canlandırmıştır. 2015 yılının eylül ayında Baba Candır isimli diziyle ekranlara dönüş yapmıştır.

Bu dizide anne babasını küçük yaşta kaybedip, hayata tek başına tutunmaya çalışan ve çocukluk aşkının peşinden İstanbul’a gelen Ceylan karakterini başarıyla oynamış ve izleyicilerin beğenisini toplamayı başarmıştır. 2017 yılında dizinin bitmesinden kısa bir süre sonra oynadığı projelerden daha farklı olan e Atv de ekrana gelen Kanatsız Kuşlar dizisinde Zeynep karakterine hayat vermiştir.

OYNADIĞI DİZİLER

Yıldız Masalı (2011), Harem (2012), Babam Sınıfta Kaldı (2013), Şimdi Onlar Düşünsün (2014),Baba Candır (2015), Kanatsız Kuşlar (2017)

OYNADIĞI FİLMLER

Karaman’ın Koyunu (2014), Koyverdin Gittin Beni( TV FİLMİ- 2014), Bekarlığa Feda (2018), Kız Babası (2018-TV FİLMİ)