Kanal D Ana Haber Buket Aydın Kimdir?


Güncelleme: 26 Nisan 2018 : 13:40
0

Gazeteci Ahmet Hakan uzun süredir devam ettirdiği Kanal D haber daire başkanlığı görevini bırakıyor. Kanal D Ana Haber Bültenini bundan sonra tecrübeli spiker Buket Aydın üstlenecek. Kanal D Ana Haber Buket Aydın kim? Kariyeri hakkında tüm detaylar…

Doğan Medya grubunun satılmasının ardından Kanal D ve CNN Türk televizyonlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda yayın şirketi işleyişlerinde önemli değişikliklere gitti. Kanal D Ana Haber bültenini uzun süredir sunan Ahmet Hakan görevinden ayrıldığını açıkladı. Bunun üzerine kanal yeni bir spiker arayışına girdi ve Ahmet Hakan yerine atanan isim Buket Aydın olarak açıklandı. Buket Aydın kim?

Kanal D Ana Haber Buket Aydın Kimdir? 

Türk televizyon haber sunucusu 1985 yılında Bursa’da dünyaya gelmiştir. Burslu olarak girdiği İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden başarıyla mezun olmuştur.Yüksek Lisansını Attila İlhan’ın şiirleri üzerine yaptığı masterla tamamlamıştır. Kariyerine sunucu ve spiker olarak devam etmeye karar verdikten sonra İstanbul Kadıköy’de bulunan Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu’nda eğitim alarak iyi dereceyle mezun oldu.

Aldığı eğitimin ardından bir sene özel bir radyoda haber spikerliği yaptıktan sonra Kanaltürk kanalına transfer olarak spor bülteni ve daha sonra hafta sonu ana haber bültenlerinde sunuculuk yapmaya başladı. Düzgün diksiyonu ve yayıncılık etiklerine uygun davranışlarıyla dikkat çeken Buket Aydın kimdir sorusu uzun süre sorgulanacak.

Akabinde Kanaltürk’ten yollarını ayrıldıktan sonra Trt Türk kanalına geçerek Yeni Bir Gün isimli  programın sunuculuğunu yapan Buket Aydın 2011 yılının Nisan ayında yeniden yapılanmaya geçen NTV’ye transfer olarak haber kuşaklarında sunuculuk yapmaya başladı.  NTV’de hafta içi 23.00’da başlayan Gece Bülteni Kuşağında sunuculuk yapmaya devam etmiştir. Aydın ve Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

2013 yılında iş adamı Erce Baykal’la dünya evine girmiştir. Ahmet Hakan’ın Kanal D Ana Haber  Sunuculuğu görevinden ayrılmasının ardından onun görevini üstelenen isim Buket Aydın olmuştur.

Kanal D Ana Haber Buket Aydın kim, sorularını tüm merak edenler için yanıtladık. Sizler Ahmet Hakan’ın ardından Buket Aydın’ın Kanal D Ana Haber sunuculuğuna transfer olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?