İstifa Eden Gökçek Ne İş Yapacak? Gökçek’in Asıl Mesleği Ne?


Güncelleme: 28 Ekim 2017 : 14:43
0

Uzun süredir istifa etti edecek derken bugün Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı 23 yıllık Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Peki Melih Gökçek’in başkanlıktan önceki mesleği neydi? Melih Gökçek şimdi ne iş yapacak? Melih Gökçek hangi mesleği yapacak?

Bilindiği üzere Belediye Referandumdan sonra tekrar Ak Parti Genel Başkanı Olan Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 seçimlerine hazırlanırken yaptırdığı anketler neticesinde il ve ilçe yönetimlerinde metal yorgunluğu olduğunu ve bazı değişimler olacağı sinyalini vermişti.

Bu metal yorgunluğu değişimleri önce ilçe teşkilatlarının değişmesi sonra bazı il başkanlarının değişimi ve son olarak da 6 büyük şehir belediye başkanlarının değişimi ile süreç devam etmişti. Bu 6 büyük şehirden de en önemli ve sancılı değişim Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı olan Gökçek’in 23 yıllık bu başkanlığını bırakması esnasında yaşandı.

Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile 3 kez görüşen Gökçek 28 Ekim Cumartesi günü saat 14 de yaptığı açıklama ile dava ahlakı ve dava kültürü olan birisi olduğunu, liderinin emrinin demiri keseceğini ifade ederek bugüne kadar yaptığı hizmetleri özetledi ve istifa ettiğini açıkladı.

İstifa eden Gökçek daha önce başkanlığı bırakması durumunda emekliliğini yaşayacağını ve kendi mesleğini yapacağını ifade etmişti. Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ nu bitiren Gökçek Parlamento muhabirliği, gazete temsilciliği, Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş ayrıca Fotoğrafçılık ve market işletmeciliği yapmıştır.

 

Ancak Gökçek’in istifadan sonra gazetecilik ya da marketçilik yapacağını söylemek çok zor. Gökeçek’in yine ticaret yapacağını ve pasif de olsa bir süre daha siyasetle meşgul olacağını söyleniyor.