İntihar Eden İsmail Devrim Kimdir? Neden intihar Etti?


Güncelleme: 22 Eylül 2018 : 13:46
0

Sosyal medya üzücü bir haberle çalkalandı. Oğluna okul elbisesi alamayan İsmail Devrim intihar ederek hayatına son verdi. İsmail Devrim kimdir, neden intihar etti, neden işsizdi? Detaylar haberimizde.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde geçtiğimiz gün üzücü bir olay yaşandı. Bir süredir işsiz olan İsmail devrim olma okul pantolonu alan alamadığı için bunalıma girdi ve intihar etti. Olay sonrası özellikle sosyal medyada müthiş bir yankı uyandı. Herkes İsmail Devrim’in fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşarak konu ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardılar. Peki kolay nasıl gelişmişti, neler yaşandı?

İsmail Devrim Neden İntihar Etti?

İsmail Devrim 45 yaşında, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, Yukarı Hereke Mahallesi’nde oturmaktadır. Çocuğuna okul kıyafeti olarak üst kısmına almış ancak pantolon kısmını ise daha sonra alırız diyerek Eve gelmiştir. Ertesi gün okula giden oğlum kıyafetlerinden pantolonun okul yönetmeliğine aykırı olduğu için derse alınmamıştır. Akşam eve geldiğinde durumu anlayan Baba oğluna ertesi gün Pantolon alıp eve gelmiştir.

akşamında ise çünkü ev ahalisini erkenden yatırmış yorgunum artık ışıkları kapatın Televizyonu kapatın yatın demiştir. Akşam ise banyoda kendini iple asmış ve intihar etmiştir. Olay sonrası konuşan İsmail devrimin eşi Hafize devrim konu ile ilgili şunları söylemiştir.

İsmail Devrim: “Çocuklarıma bakamıyorsam niye yaşıyorum”

“Pantolonum okulun istediği pantolon olmadığı için dersime giremedim. Derse almadılar, bir gün yok yazıldım” dedi. Hafize hanım devam etti. “Babası bunu duyunca çok üzüldü, ‘Hemen gidip alalım oğlum’ dedi. Gebze’ye gidip pantolon aldılar. Akşam 21.00 gibi eve geldiler. Eşim bize, ‘Artık hemen yatın. Işıkları kapatın, televizyonu kapatın, ben çok yorgunum’ dedi. Sabah erkenden uyandım, baktım banyoda ışık yanıyor. Herhalde ışık açık kaldı dedim. Kalktım baktım kendini asmış” dedi.

Konu ile ilgili Çok geçmeden Kocaeli valiliğinden açıklama geldi. Olayın maddi değil psikolojik olduğunu söyleyen Valilik 4 cümlelik bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Valilik: İntihar Nedeni Maddi Değil Psikolojik

“21.09.2018 tarihinde Körfez ilçemizde yaşanan intihar olayı basında yer almıştır. Söz konusu haberler; intihar sebebi çocuklarına kıyafet alamadığı ve bu sebeple okula alınmadıkları şeklinde yayınlanmıştır. Yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı olay sebebinin psikolojik nedenlere dayandığı anlaşılmıştır. Haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, olumsuz algı oluşturmaya sebep olduğu anlaşılmaktadır.”

yine eşi Hatice hanımın anlatımlarına göre İsmail Devrim organize sanayi bölgesindeki bir firmada çalışıyordu. Firmada tornacı olarak çalışan İsmail Devrim bir süre önce motosiklet kazası geçirmiş ve yaralanmıştı. Bu yüzden çalışamıyordu. Afiyet Hafize Devrim şunları söyledi;

“Kazada kolu ezilmişti. Sürekli aynaya gidip koluna bakıyordu. ‘Bu kolla nasıl çalışırım’ diyerek üzülüyordu. Çalışamadığı için sıkıntı çekiyorduk. Bu evin kredi borcu var. O da bizi zorluyor” dedi.