Güntekin Onay Ntv Spordan Neden Ayrıldı?


Güncelleme: 27 Temmuz 2017 : 09:11
0

Türkiye’nin spor enkırmenlerinden Güntekin Onay hakkında flaş bir haber sosyal medyada yayıldı. Ünlü sunucu Ntv Spordan ayrıldı. Peki neden ayrıldı?

Türkiye’nin önemli spor kanallarından NTV Spor’da çok ani bir ayrılık yaşandı. NTV Spor başlamadan öncede uzun süre NTV ailesi içerisinde görev yapan ve %100 Futbol programının moderatörlüğünü yapan Güntekin Onay, ani bir karar ile Doğuş Yayın Grubu ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Televizyon hayatına BeinSports’ta devam edecek olan Onay’ın yeni programı ise henüz belli değil. Öte yandan %100 Futbol’un yorumcusu Rıdvan Dilmen de gelecek sezon NTV Spor’da yer almayacak.

Bu ani karar spor severleri ve ekranların tanınmış siması haline gelen Güntekin Onay’ın takipçilerini üzdü. Akıllarda Gültekin Onay Ntv Spordan Neden Ayrıldı? sorusunu getiren bu gelişme sosyal medyada bomba etkisi yaptı.

Güntekin Onay’ın neden böyle bir karar aldığına dair henüz gelen net bir bilgi yok. Ancak kanal yönetimi ile belli sorunlar yaşadığı kulislerde konuşulan konular arasında.

Diğer taraftan bu ayrılık acaba kanalın kapatılacağı haberlerinin doğru olup olmadığını gündeme getirdi. Bilindiği gibi Ntv’nin maddi sıkıntılar nedeni ile kapatılacağı gündeme gelmiş ve konuyla ilgili kanalın sahibi Ferit Şahenk açıklamalarda bulunmuştur.

Kanal’ın sahibi Ferit Şahenk konu ile ilgili yaptığı açıklamada ”NTV Spor’un kapanma haberlerini sürekli okuyorum. Sadece ilgiyle izliyorum herkesi. Böyle bir şey olursa biz zaten açıklarız” demişti. Bu ayrılık haberi de kafalarda soru işareti oluşturdu. Bilgiler geldikçe haberimiz güncellenecektir.

Güntekin Onay Kimdir?

Spor spikeri ve yazarı olan Güntekin Onay 1971 Adana doğumludur. İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca bilen Güntekin Onay Boğaziçi Üniversitesi Turizm bölümü mezunudur. Şansal Büyüka’nın önermesi ve yönlendirmesi ile Spor Basınına giriş yapan Onay, ünlü isimlerden eğitim alarak televizyon dünyasına giriş yaptı. Önce Kanal 6’da dış haberler sorumlusu olarak işe başlayan Güntekin daha sonra kariyer basamaklarını hızla çıkarak bugünkü konumuna gelmeyi başardı.