Fatih Sultan Mehmet Dizisi Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) Yakında Netflix’te


Güncelleme: 31 Ekim 2018 : 11:55
0

Uzun zamandır takipçilerin bir efsane Türk Netflix dizisi beklentisi en sonunda son buldu. Netflix yaptığı anlaşma gereği Fatih Sultan Mehmet’in konu edinildiği 6 bölümlük bir mini dizi yapılacak.

Seyircini aklında sürekli bir fetih dizizi neden yapılmıyor gibi sorular geziyordu. Ki gerçekten de öyleydi. Amerikalılar hezimet olarak bilinen Vietnam savaşından onlarda dizi ve film çıkarttılar. Biz ise fetihler ve başarılarla dolu bir Osmanlı tarihinden ne yazık ki bir dizi veya film çıkartamadık. Yapılanlarda sanki yapıldı densin diye yapılmış gibiydi.

Ancak yayınlanan dizilerle efsane olan çevrimiçi dizi izleme platformu Netflix bu konudaki açığı kapatmak için kolları sıvadı. STXtv ve Karga Seven Pictures’ın ortaklaşa yapacağı Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) dizisi için kollar sıvandı.

Dizinin yapımcılığını Karga Seven Pictures’tan Sarah Wetherbee, Kelly McPherson ve Emre Şahin yapacak. Peki diğer ortak STxtv kimdir, nasıl bir şirkettir, biraz yakından tanıyalım.

STX lider, hızlı büyüyen bir eğlence şirketidir. Geleneksel ve dijital medya platformlarında küresel kitleler için film endüstrisinde içerik üreten, pazarlayan, barındıran ve dağıtan sekiz şirketten birisi. Yüksek kaliteli içerik ve gelişen bir üretim ve dağıtım ortamında, daha düşük genel gider maliyetine sahip yenilikçi iş modeli ile önde gelen yetenekleri çekerek büyük stüdyolarla rekabet etmeyi başaran bir firma.

STX şirketi; TPG Growth, Hony Capital, PCCW Media, Tencent ve Liberty Global gibi birçok önde gelen global firma tarafından destekleniyor. İş dünyasını, dünyanın en büyük iki eğlence pazarı olan ABD ve Çin’i birbirine bağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir. Çin pazarında önde gelen oyuncularla stratejik ortaklıklar kurdu, bu sayede platformlar genelinde küresel bir kitleye yönelik içerikler oluştururken rekabet avantajı sağlamışlardır.