Ertuğrul Gerçek Tarihte Ögeday’a(Moğollara) Tabi Oldu mu?


Güncelleme: 23 Mayıs 2018 : 23:40
0

Diriliş Ertuğrul 23 Mayısta ekranlara gelen 119 bölüm ile izleyenleri yine şaşırtmasını bildi. Dizinin bu bölüömünde Ertuğrul moğol Hanı Ögeday’ın kendisine tabi olma talebini kabul etti. Peki Gerçekte Ertuğrul böyle bir teklifi kabul etti mi? Ertuğrul Gazi Moğollara tabi olup onlar için Anadolu’da kılıç salladı mı?

Ertuğrul Sultan’ın isteği ile Moğol Hanı Ögeday ile buluşmak ve görüşmek için Moğol obasına gitmiştir. Ertuğrul Sultan’ın emri ile gittiği Ögeday’ın obasında yine Sultanın gönderdiği mektubu okumuştur. Ögeday, Ertuğrul’u kendisine tabi olamaya çağırmış ve onu ikna etmeye çalışmıştır. Ertuğrul ise hiç beklenmedik bir cevap vermiştir.

Diziyi izleyenler Ertuğrul’un böyle bir teklifi kabul etmeyeceğini düşünmektedir. Ancak Ertuğrul hiç beklemedik bir çıkış yapar ve Hanlar Hanı Ögeday Han için Anadoluda kılıç sallamayı kabul etmiştir. Peki Ertuğrul neden böyle bir karar almıştır? Sultan’ın bundan haberi var mıdır? Bu karar Sultan ve Ertuğrul’un ortak kararı mıdır?

[kirmizitext]Tarihte Ögeday’a Elçi Gönderilen Türk Kim? için tıklayınız[/kirmizitext]

Daha önce yine sitemizde sizlerle paylaştığımız Gerçek Tarihte Ögeday kimdir başlıklı yazımızda da bahsettiğimiz gibi Sultan Gıyaseddin Moğol Hanı Ögeday ile siyasi ve diplomatik ilişkiler kurmuş ancak bu ilişkiler daha çok onu oyalama taktiği üzerine kurulmuştur. Yani Ertuğrul’un Ögeday’a tabi olma kararı Sultan ile Ertuğrul’un ortak kararıdır. Peki bu hareket ile ikili ne yapmayı planlamıştır?

Böyle bir hareketle Sultan Ertuğrul’u Ögeday’ın içine bir ajan gibi sokmuştur. Ögeday’ın yaptığı ve yapacağı tüm hareket planına bu şekilde önceden vakıf olacak ve ona göre diplomatik anlamda atacağı adımları hesap edecektir. Tabiri caizse Sultan bir gölge gibi Ögeday’ı takip edecek ve onu oyalama taktiği ile bir üsre oyalayacaktır. Bu şekilde Anadolu’da güçlenecek olan Selçuklular, Moğollara son darbeyi vuracaktır.