En İyi Netflix Dizileri Hangileridir?


Güncelleme: 13 Ocak 2019 : 10:58
0

En İyi Netflix Dizileri Dünyanın farklı ülkelerinde en iyi yönetmenlerle çekilen dizileri izleyiciye sunan netflix, sürekli yenilenen dizi filmlerle izleyiciyi etkisi altında tutmaya devam ediyor. Her dizi izleyicisinin kendi zevkine uygun bir dizi bulabildiği netflix platformu, bilimkurgudan, polisiyeye, komediden drama kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Özellikle kendi yapımı olan dizilerle büyük prestij kazanan netflix’in en çok beğenilen dizilerini sizler için sıraladık.

Netflix Dizi Önerileri

  1. La Casa Del Papel

Konusu: 2018 yılını kasıp kavuran ve büyük bir izleyici kitlesine sahip olan dizi, İspanyol yapımı ve olağanüstü planlamayla İspanya Kraliyet darphanesinden yapılan bir soygunu konu alıyor. Birçok gizemli olaylar ve akıl oyunlarıyla dolu olan dizi, 2019 yılında 3. Sezonuyla izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

 

  1. Black Mirror

Konusu: İMDb puanı 8,9 seviyesinde bir dizi olan Black Mirror, ilk iki sezonunu İngiliz Channel 4’te yayınladıktan sonra netflix’e transfer olan bir bilimkurgu dizisi. Birbirinden bağımsız bölümlerden oluşan dizinin her bölümü neredeyse bilimkurgu antolojisi olacak kadar büyük bir ilgiyle izleniyor. Yeni bölümleriyle 2019 yılına hızlı bir giriş yapan dizi, türündeki en iyi örnekler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

 

  1. House Of Cards

Konusu: Amerikan siyaset çevrelerinde geçen entrikaları ve hırslı politikacıların karanlık yönlerini mükemmel bir akıcılıkla sergileyen dizide, Beyaz Sarayda dönen entrikaları yakından bilen Frank Underwood, un kendisine söz verilen dış İşleri Bakanlığına başkasının atanmasıyla birlikte en tepeye çıkmak için verdiği mücadele konu ediliyor.

 

  1. Ozark

Konusu: Breaking Badhayranlarının büyük beğenisini toplayan dizi, mafya, suç, para ve aile bağlarının mükemmel bir şekilde işlendiği bir yapım. İzledikçe bağımlılık yaratan dizide, illegal suç örgütünün paralarını aklarken büyük miktarlarda parayı kendisine ayıran bir mali danışmanın yaşadığı inanılmaz serüvenler ve kaçıl öyküsü konu ediliyor.

 

  1. Orange is the New Black

Konusu: dizi film severlerin en çok ilgisini çeken konulardan biri olan hapishane yaşamına farklı bir bakış açısıyla yaklaşan dizide, kadınların yaşadıkları cezaevi maceraları konu ediliyor. Oldukça yüksek bir IMDB puanına sahip olan dizi, özellikle erkek dizi izleyicilerinin hoş vakit geçireceği bir yapım.

 

  1. Hakan Muhafız

Konusu: Türk dizilerinin beğenilen yıldızı Çağatay Ulusoy’un başrolünde oynadığı dizi, netflix’in ilk Türk dizisi olma özelliğini taşıyor. İstanbul’da çekilen dizide, Hakan karakterini canlandıran Çağatay Ulusoy, unİstanbul’u korumakla görevli gizli bir grubun üyesi olduğunu öğrenmesi ve olağanüstü güçlere sahip olarak gizemli düşmanlarla mücadele etmesi anlatılıyor.

 

Netflix Dizi Listesi

Netflix tarafından 2018 sezonunda yayınlanmaya başlayan ve büyük beğeniyle izlenenler arasından seçtiğimiz 10 diziyi sizler için listeledik.

  1. Bodyguard Politik Drama
  2. Maniac Kara Komedi
  3. Sacred Games Hint Polisiye
  4. Narcos Mexico Mafya
  5. Disenchatment Yetişkinlere Yönelik Animasyon
  6. The Rain Gerilim- Bilim Kurgu
  7. You Aşk- Gizem
  8. Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri Belgesel
  9. Bebek Bakıcısı Komedi
  10. Dogs Of Berlin Gerilim

Netflix Popüler Dizi Önerileri

Dizi izleyicilerine farklı bir dünyanın kapılarını aralayan Netflix, 2019 yılında da her biri birbirinden güzel dizilerle yayın hayatına devam ediyor. Netflix tarafından yayınlanmış olan popüler diziler arasından mutlaka izlenmesi gerekenleri dizi seveler için sıraladık.

Mindhunter: Seri katilleri suça iten sebepleri araştıran 2 FBI ajanının yaşadıklarını konu eden dizi, 2017 yılında yayına giren en iddialı Netflix dizileri arasında yer alıyor İMDb puanı 8,9 olan Mindhunter, Dram- Gerilim sevenler tarafından mutlaka izlenmesi gereken bir dizi.

 

Narcos: Dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçısı Pablo Ecsobar’ın hayatının anlatıldığı dizide, para, uyuşturucu ve suç dünyası ekseninde yaşanan olaylar tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriliyor. Drama-Suç türündeki dizinin İMDb puanı 8,9

 

The Crown: Tarih ve dönem dizisi sevenlerin bir çırpıda soluksuz izleyeceği diziler arasına bulunan The Crown, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in gençliğinden başlayarak yaşadığı olağanüstü serüveni anlatıyor. Dram-Tarih türündeki dizinin İMDb puanı 8,8

 

Peaky Blinders: İngiliz yapımı olan dizi 2013 yılında yayına girmiş olmasına rağmen hala büyük ilgi gören Netflix dizileri arasında yer alıyor. Birinci dünya savaşı sonrası İngiltere’de faaliyet gösteren bir suç şebekesini anlatan dizi en iyi dram dizileri arasında gösteriliyor. Dram-Aksiyon türündeki dizinin İMDb puanı 8,9

 

Altered Carbon: 2018 yılının en iyi bilim-kurgu dizilerinden biri olarak gösterilen Altered Carbon, teknolojinin imkânlarından yararlanarak insanın ölümsüzlüğe kavuşturulması halinde neler olabileceğinin anlatıldığı bir dizi. Bilim kurgu türündeki dizinin İMDb puanı 8,2

 

Everything Sucks: Gençlik-komedi türündeki dizi 2018 yılının en çok konuşulan dizilerinden biri olmaya aday görünüyor.6 gencin ergenlik sorunlarının neşeli bir anlatımla aktarıldığı dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor dizinin İMDb puanı 7,5

 

Suburra:  İtalyan yapımı Aksiyon-Suç türündeki dizide Vatikan ile organize suç örgütleri arasında geçen mücadele anlatılıyor. Gerek dizideki karakterlerin oyunculuğu gerekse konunun işlenişi bakımından oldukça iddialı olan dizinin İMDb puanı 8,0

 

Özellikle belgesel izlemeye meraklı olan izleyicilerin soluk soluğa izlediği filmlere imza atan Netflix, dizi ve film izleme alışkanlıklarını kökünden değiştirecek yapımlarla izleyici karşısına çıkıyor. İşte belgesel ve diziler arasından seçtiklerimiz.

Belgeseller

Roman Empire, Latin Amerika 72 Tehlikeli Hayvan,Seksi Kızlar Aranıyor, Uyuşturucu Baronları, Kirli Para, Küba’nın Özgürlük Hikâyesi, I Am A Kıller, Işığın Masalları belgesel izleyicilerinin yerlerinden kalkmadan soluksuz izleyecekleri filmler arasında yer alıyor.

 

Netflix’de Popüler Diziler

Black Mırror: Bandersnatch, Sex Education, Bird Box, Perfume, Mogli Orman Çocuğu, Dogs of Berlin, Elite, Sense 8, Tepedeki Ev, Stranger Things 2018 yılında netflix izleyicilerinin en fazla tercih ettikleri dizilerden bazıları olarak öne çıkıyor.

Komedi Dizileri

The Christmas, Bebek bakıcısı, Sierra Burgess İs a Loser, Deli Dolu, Patronlara Tuzak, Lıonheart, The last Laugh, Çizmeli Kedi komedi seven izleyicilerin kahkahalarla izleyecekleri diziler arasında yer alıyor.

Dramalar

Roma, Hold The Dark, Outlaw King, The Princess Switch, Operation Finale, Tükeniş, A Twelve Year Night, Amatör, Kraliyet Düğünü dram izleyicilerinin beğeniyle izleyecekleri dizi film seçenekleri arasında yer alıyor.

Aksiyon ve Macera Dizileri

Marvel’s Daredevil, Marvel’s Iron First, Talihsiz Serüvenler Dizisi, The Last Kingdom, Lost in Space, Marvel’s The Punisher, Van Helsing, El Chapo, Frontier soluk soluğa izlenecek aksiyon ve macera dizilerinin bir bölümünü oluşturuyor.

 

Netflix’de Yeni Diziler

Netflix tarafından 2019 yılında vizyona girecekler arasından seçtiğimiz diziler, Netflix dizi kalitesini daha da üst seviyelere taşıyor.

  1. The Central Park Five gerçek bir hikâyeden esinlenerek yaratılan dizide, Amerikan ceza hukukunun çöküşü anlatılıyor. 5 bölümlük mini dizi halinde izleyicilerle buluşacak dizinin yayın tarihi henüz açıklanmadı.
  2. Jinn İlk Arapça özgün yapımı olarak sunulacak olan dizi Ürdün’de geçiyor ve Korku-Gerilim temasıyla izleyiciyle buluşuyor. Doğaüstü olayların anlatacağı dizi için kesinleşmiş bir tarih henüz yok.
  3. V-Wars Korku-Gerilim türündeki dizide gizemli bir hastalık virüsünün insanları vampire dönüştürmesi ve sonrasında yaşanan olaylar konu ediliyor. Dizinin yayın tarihi henüz kesinleşmedi.