Doğan Medya’dan Kimler Ayrılacak? O 3 İsim Ayrılacak mı?


Güncelleme: 23 Mart 2018 : 14:02
0

Geçtiğimiz günlerde Doğan Medya’nın satıldığı haberleri gündeme bomba gibi düşerken şimdi ise satış sonrası gruptan ayrılacak isimler konuşuluyor. Medya Grubu ile 3 ismin yollarını ayıracağı kulislere düştü. İşte detaylar.

Geçriğimiz günlerde Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Doğan Medya ismi ile bilinen medya platformları Demirören Medya Grubuna satıldığı haberi tüm ülkede gündem olmuştu. Aydın Doğan ve Erdoğan Edmirören’in anlaştığımı ve satışın 1.2 milyar dolara gerçekleştiği kesinleşti.

Şimdi ise satış sonrası grupta yeni düzenlemeler, işten ayrılmalar veya işten çıkartılmalar gündeme geldi. Konu ile ilgili Cem Küçük köşesinden bir açıklama yaptı. Cem Küçük kaleme aldığı yazısında “”Aydın Bey’i bu kararından ötürü yeniden tebrik ederim. Fakat şu da bilinmeli ki bu kararından sonra Aydın Doğan’a ve ailesine aşırı sert vuran yazılar asla doğru olmaz. Türk medya tarihinde Doğan ile en çok savaşan adam tartışmasız benim. Bu dakikadan sonra gidenin ardından tef çalınmasını doğru bulmuyorum. İslam ahlakına yakışan bir edep ve adap ile Aydın Doğan ve Doğan ile adı özdeşleşen adamları uğurlanmalıdır.” Dedi. Ardından da kanaldan ayrılacak veya gönderilecek isimlere dair notlar düştü.

Cem Küçük’e göre kanaldan kendi rızası ile ayrılacaklar şunlar; Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu, Ahmet Hakan, Mehmet Yılmaz, Sedat Ergin, Murat Yetkin, Ayşe Arman, Deniz Zeyrek, Çınar Oskay, Kanat Atkaya, Ebru Baki, Cansu Çamlıbel, Melis Alphan, Dinçer Gökçe.

Durumu belirsiz olanlar ise Fikret Bila, Erdoğan Aktaş ve Rıfat Ababay. Bunlarla ilgili Küçük; “Fikret Bila, Erdoğan Aktaş ve Rıfat Ababay gibi yöneticilerin durumu ise tartışmalıdır. Bu isimler 2019’a kadar geçiş döneminde muhtemelen kalırlar ve sonrasında da kalabilirler ya da kalmayabilirler.”

Hande Fırat ve Hakan Çelik ise devam edecekler listesinde olduklarının altını çizen Cem Küçük, Medya Grubunda ayrılıkların olması doğaldır dedi. Çünkü eski isimlerle yola devam edilmesinin ‘Doğan ve ailesinin hâlâ Hürriyet gazetesinde kontrolü sürdürdüğü’nü akıllara getireceğinin altını çizdi.