Diriliş Titan Ölecek Mi? Diziden Ayrılacak Mı


Güncelleme: 19 Ocak 2018 : 16:36
2

Çarşamba akşamlarının vazgeçilmezi haline gelen ekranların fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul’da heyecan tüm hızıyla devam ederken zalimler cezasını çekmeye, Ertuğrul, Türklerin gücünü herkese göstermeye devam ediyor.


Diriliş Bahadır Bey Neden Öldü? Diziden Neden Ayrıldı


Dizinin son bölümünde fetih için harekete geçen Ertuğrul, Bahadır Bey’in kanlı bir baskınla Çavdar Obasını ele geçirdiğini, Turgut Alp ve Aslıhan Hatunu esir ettiğini öğrenir ve fetih planını değiştirir. Önce içimizdeki hainlerden kurtulmamız lazım gelir diyen Ertuğrul, Bahadır beyi zulümle geldiği beylik koltuğundan indirmek için yola çıkar. Ertuğrul Bey’in Çavdar Obasına yaptığı baskınla neye uğradığını şaşıran Bahadır Bey için hesaplaşma vakti gelmiştir. Şerefli Çavdar boyunun yürüdüğü yolu kirlettiniz bunun bedelini canınızla ödeyeceksiniz diyen Ertuğrul kılıcını kınından çıkarır ve Bahadır ve Sancar’ın kellesini oracıkta alır.

Ertuğrul Bey  böylece içindeki düşmanlardan kurtulmuş ve hainlerin sonunun ne olacağını cümle aleme göstermiştir. Bundan sonraki tek hedefi Karacahisar Kalesini almaktır. Atsız kalenin gizli kapısında Ertuğrul ve Alpleri bekler. Ertuğrul Bey geldiğinde Titan tuzağa düşürülür, Aylardır Ertuğrul’un canını alacağı günü bekleyen Titan ölecek mi? Diriliş Titan ölecek mi? İşte detaylar..

Diriliş Titan karakteri diziye geçtiğimiz aylarda dahil olmuş, Bizans’ın güçlü korkusuz ve cesur şövalyesidir. Geçtiğimiz bölümlerde Gündüz Alp’i kaçıran ve Samsa’yı öldüren Titan’ın sonu Ertuğrul Bey’in ellerinden olacaktır yada Ertuğrul’un gücü karşısında direnemeyeceğini anlayınca kaçacaktır. Atsızın planları sayesinde pusuya düşürülen Ares’in tekfurları feci halde can verecektir. Diriliş Titan ölecek mi, Diriliş Titan öldü mü sorularını sizler için yanıtlamış olduk.

En çok sorulan ve merak edilen başlıklardan biride, gerçek tarihte Titan var mıdır? Diriliş Titan gerçek tarihte nasıl ölmüştür? Bizans tarihine bakıldığında Titanlar isimli şövalyelerden oluşan bir grubun olduğu biliniyor. Fakat Anadolu Selçuklu ve Osmanlı kuruluş dönemine ait kaynaklarda Titan isimli düşmanlara yer verilmemiştir. Buradan çıkardığımız sonuç Titanların çok daha önceki yıllarda yaşadığı yönünde.  Diriliş Titan karakteri dizinin heyecanını artırmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Dizide Titan karakterine hayat veren oyuncunun adı Ogün Kaptanoğlu’dur. Diriliş Titan rolü için aylar öncesinden dövüş ve kılıç dersleri almıştır. Ogün Kaptanoğlu Diriliş Ertuğrul dizisinden 103. bölümde senaryo gereği ölerek ayrılacaktır.

 

 

Comments are closed.