Diriliş Sultan Ölecek Mi? Öldü Mü? Tarihte Nasıl Ölmüştür?


Güncelleme: 21 Şubat 2018 : 22:09
0

Diriliş Ertuğrul TRT1 ekranlarında heyecanla izlenirken içerdeki ve dışardaki düşmanlar yine rahat durmuyor. Saadettin Köpek’in hainliklerinin ortaya çıkması üzerine Saadettin Mahperi Hatun ile Altun Abayı Sultan ve Altun Abayı Ertuğrul’un ve SUltan’ın başına bela etmiştir.

Sultan da fani vucudunun bir gün toprak olacağını düşünerek vasiyetini ilan eder ve veliaht olarak küçük oğlu Kılıçarslan’ı tayin etmiştir. Bundan rahatsız olan Mahperi Hatun Altun Aba ile birlikte Saadettin Köpek’i zindandan ve idamdan kurtarıp Sultan’ı öldürtmeyi planlar.

Zira Sultan Mahperi hatuna veliaht olarak Melike Hatun’dan olan Kılıçarslan’ı atadığını söylemiş ve ordusuyla sefere çıkmak üzere yola çıkacakken vasiyetini de yazmış ve tahta kimin geçeceğini de belirtmiştir. Ki Kılıçarslan’ın Sultan olması ile birlikte Eyyübilerle birlikteliği güçlendireceğini ve moğollara karşı da devleti güçledireceği kesindir.

Sultan bu vasiyetini Ertuğrul’a da anlatmış ve evlatları arasında bir taht mücadelesi olursa Erttuğruldan Kılıçarslan’ın yanında yer almasını ister.

Sultan Alaadin Tarihte Nasıl Öldü?

Sultan Alaadin Keykubat ERzincan valisi olarak büyük oğlu Gıyaseddin Keyhüsrvi atamış ancak tahtı küçük oğlu Kılıçarslan’a bırakmıştır. Bu vasiyetini de devletin önde gelenlerine anlatmış ve Kılıçarslan’a iattat yemini ettirmiştir.Bunu kabullenemeyen Gıyaseddin Sultan Alaaddin’i Kayseri’de yabancı elçilere verdiği bir yemekte 1237 yılında zehirleyerek öldürtmüştür.