Diriliş Sultan Gıyaseddin Ölecek mi? Tarihte Nasıl Ölmüştür?


Güncelleme: 11 Nisan 2018 : 23:55
0

Diriliş Ertuğrul yine muhteşem bir bölümle ekranlara geldi. Ertuğrul adamları ile birlikte Saadettin’i öldürmeye gitmiş Sultan ve annesi ile güvenlik nedeni ile Kayı Obasına sığınmıştır. Saadettin bunu haber almış ve Kayı Obasına adamlarını göndermiştir. Aydoğmuş Sultan’ı öldürmek için Oba’ya gitmiştir. Sultan ölecek mi?  Burak Dakak diziden ayrılıyor mu?

Ertuğrul Saaettin’i öldürmeye çalışırken Oba da savunmasız kalmıştır. Sultan ve annesi Mahperi hatun obaya sığınmışlardır. Saadettin ölene kadar obada Ertuğrul misafiri olarak kalacaktır. Saadettin ise bu sırada boş durmamaktadır ve Sultan ve annesi Mahperi’nin obada olduklarını öğrenir. Adamı Aydoğmuş’a obaya gidip sultanı ve annesini öldürmesini emreder. Akabinde ise Ertuğrul’un yerini öğrenip onu öldürmesini söyler. Eğer Ertuğrul’un yerini söylemezlerse tüm obayı kılıçtan geçirmelerini söylemiştir.

Bamsı ise o sıralarda eşi Hamsa Hatun’u Konyaya göndermiş ve onun nasıl olduğunu merak etmektedir. Bu sırada obada bir hareketlilik olduğunu anlar ve Aydoğmuş’un sultanın çadırına girdiğini görür. Aydoğmuş çadıra girer ve çadırda Sultan ve Artuk beyle karşılaşır. O anda Sultan’ın ölüp ölmeyeceği merak edilmiştir. Sultan Gıyasettin Keyhüsrev ölecek mi? Gerçek tarihte Sultan Gıyaseddin nasıl ölmüştür.

Gıyaseddin Keyhüsrev tarihi kaynaklara göre 19 yaşında Antalya’da vefaat etmiştir. Genç yaşta hayatını kaybeden Gıyaseddin, tarihi yapıtlar anlamında pek çok eseri Türk tarihine armağan etmiştir. Kültürel ve bilimsel pek çok eser onun zamanında inşa edilmiştir. 1239 yılında Saadettin’i öldürtmüştür. 1946 yılında ise bazı kaynaklarda geçtiği üzere baktığı vahşi hayvanların saldırısı sonucu hayatını kaybetmiştir.

Kısaca Sultan Gıyaseddin Keyhüsrev, Aydoğmuş’un obayı basması sonucu ölmeyecektir. Obadaki saldırıdan Bamsının ve Artuk Bey’in gayretleri sonucu kurtulacaktır.