Diriliş Selcan Hatun Kimdir? Hangi Dizilerde Oynadı?


Güncelleme: 12 Aralık 2018 : 13:31
0

Çarşamba akşamları Trt ekranlarında yayınlanan reyting rekortmeni Diriliş Ertuğrul dizisinde Selcan Hatun karakterini canlandıran oyuncu kim? Gerçek adı ne? Kaç yaşında?

Ekranların fenomen dizileri arasında adını yazdıran başrolünde Engin Altan Düzyatan’ın rol aldığı Diriliş Ertuğrul’da Selcan Hatun karakterini canlandıran oyuncunun adı Didem Balçın.

Didem Balçın, Diriliş Ertuğrul dizisine bir süre ara vermiştir. Ancak 12 Aralık Çarşamba günü yayınlanacak yeni bölüm ile diziye Selcan Hatun karakteri ile yeniden dönüş yapıyor.

Didem Balçın kim? Selcan Hatun kim? Diriliş Selcan Hatun kim? Selcan Hatun kimdir? Diriliş Selcan Hatun gerçek adı ne? Diriliş Selcan Hatun kaç yaşında? Diriliş Selcan Hatun boyu kaç ? Diriliş Selcan Hatun hangi dizilerde oynadı? Diriliş Selcan Hatun hangi filmlerde oynadı? Didem Balçın babası kim? Didem Balçın sevgilisi var mı? Didem Balçın evli mi?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SELCAN HATUN KİMDİR?

Didem Balçın, Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Bey’in ağabeyi Gündoğdu’nun eşi Selcan Hatun karakterine hayat veriyor. Balçın, bu hafta yeni bölümden itibaren diziye kaldığı yerden geri dönüyor.

Ertuğrul Bey’in ağabeyi Gündoğdu’nun hatunu Selcan, beyi Moğollarla mücadele etmek için kardeşleriyle beraber dağa çekilince, çocukları ve obasını alıp Kayı’ya geliyor.

Dizinin birinci ve ikinci sezonunda Selcan Hatun karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Didem Balçın, cevval ve gözü açık kadın kimliğiyle Kayı obasına geri dönerek izleyiciyi ekrana kitlemeye hazırlanıyor.

DİDEM BALÇIN KİMDİR?

Didem Balçın, 18 Mayıs 1982 tarihinde Ankara’da doğdu. Babası Trt radyosu çalışanı Mahmut Balçın, annesi ise 1975 yılında Miss Beauty’de Türkiye’yi temsil eden Nur Balçın’dır. Özlem adında bir ablası vardır. Babası Gaziantepli, annesi ise İstanbullu’dur.

Didem Balçın, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro ve Oyunculuk Bölümünden mezun oldu.

SANAT OKULU AÇTI

Taksim-Tünel tarafında ablası ile birlikte “Doda Sanat” adlı bir okul açtı.

2007 yılında Haluk Bilginer ve Sumru Yavrucuk’un başrolllerinde oynadığı “Sevgili Dünürüm” adlı dizide Didem rolünü canlandırdı. 2011 yılında “Firar” adlı dizide Gönül karakterine hayat verdi.

ÇAKALLARLA DANS’LA BÜYÜK ÇIKIŞ YAKALADI

2014 yılında “Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı” adlı sinema filminde Timur Acar,Şevket Çoruh, Gürkan Uygun, Ceyhun Yılmaz, İlker Ayrık başrolleri paylaşırlarken Didem Balçın da Fatma karakterini canlandırmıştır.