Diriliş Savcı Alp Kimdir? Gerçek Tarihte Var Mı?


Güncelleme: 7 Kasım 2018 : 23:10
2

Diriliş Ertuğrul dizisinde yine heyecan dolu bir bölümü geride bıraktık. Tarihten konusuyla her kesimden insanın ilgisini çeken dizide Ertuğrul Beyin yeni doğan oğlu Savcı Alp kimdir? Gerçek tarihte var mı? Ne zaman ölmüştür? Diriliş Savcı Alp kim? 

Diriliş Ertuğrul dizisinde adını duyduğumuz her bir karakterin gerçek tarihte olup olmadığını, tarihte ne gibi icraatlar yaptığını ve nasıl öldüğünü hepimiz merak ediyoruz. Diriliş Ertuğrul dizisinde yeni dünyaya gelen Savcı içinde aynı sorulara cevap aradık. Diriliş Savcı Alp kim? Gerçek tarihte var mı? 

Osmanlı Devletinin kurucularından olan Ertuğrul Beyin Savcı isimli oğlunu çoğumuz dizi aracılığıyla ilk kez duyuyoruz. Diriliş Ertuğrul dizisinde yeni dünyaya gelen ve bu sayede tanıdığımız Savcı, Ertuğrul Beyin 2. oğludur. Gündüz Alp’in kardeşi Osman Gazi’nin abisidir. Tarihte Saru Batu Savcı Bey ismiyle tanınmıştır. Alperen, mücahit, derviş ve ilim irfan sahibi eğitmenler tarafından küçük yaştan itibaren başlayarak iyi bir eğitim almıştır.

Diriliş Ertuğrul dizisinde yeni dünyaya gelen Savcı Bey başta olmak üzere bütün çocuklarına iyi bir devlet adamı olmak konusunda yetişmelerine gayret göstermiştir. İlim, fen dışımda müthiş bir askeri eğitim almış ve islam ehli olarak yetişmiştir. Gençliğinde İslamın cihat emrini ve Kayı boyunun şanını yüceltmek için babası Ertuğrul Gazinin yanında savaşlara  iştirak ederek kumandanlık vasıflarını geliştirip başarılı bir lider ve devlet adamı olmuştur.

Babası Ertuğrul bey ile birlikte katıldığı gazalarda gösterdiği başarıyla hem babasının hemde gazilerin takdirini kazanmıştır. Babasının vefatının ardından kardeşi Osman Gazi ile Kayı boyunu 6 yıl idare ettiler. Tahmini Kayı boyunu idare ettiği zaman dilimi 1281-1287 yılları arasınıdır.

Diriliş Ertuğrul dizisinde Savcı nasıl ölecek?

Bizans Orduları ve Kayı boyu Dominiç İkizce dolaylarında karşı karşıya gelir. Savaşın sonunda Bizans ordusu bozguna uğratılır. Ancak Ertuğrul Bey’in oğlu Saru Batu Savcı Bey bu savaşta şehit düşmüştür. Naaşı Dominiç İkizce’de mevkinde yer almaktadır.

2 YORUMLAR

Comments are closed.