Diriliş Mergen Kim? Gerçek Tarihte Mergen


Güncelleme: 9 Mayıs 2018 : 12:40
0

Diriliş Ertuğrul dizisinde yeni karakterlerle birlikte heyecan da giderek artıyor. Diziye son bölümde 4 farklı oyuncu dahil oldu. Bu isimlerden en çok dikkat çekeni ve araştırılğanı ise Mergen karakteri oldu. Geniş izleyici kitlesine sahip Diriliş Ertuğrul Mergen kimdir? Gerçek tarihte Mergen var mı?

4 sezondur soluksuz izlenen dizinin 2. Sezonunda öldüğü sanılan Noyan geçtiğimiz bölüm dizinin kadrosuna tekrar dahil oldu. Noyan nasıl geri döndü konusu uzun süre tartışıldı. Noyanın öldüğü sanıldığı sırada Sungurtekin de yaralandığı için Noyanın yaşadığı gözlerden kaçtı. Büyük acılar içinde kendisini bir mağaradaki kurt ve ayı Eti yiyerek iyileştirdi. Ve gücünü toplayarak tekrar döndü. Bu sefer Türkleri ve özellikle Ertuğrul Gazi’yi öldürmek için and içti.

Noyanın sağlam adımlarla kurduğu planın parçasıdır Mergen. Diriliş Ertuğrul’un 116. bölümünde ortaya çıkan Mergen karakteri, kayı boyuna  Almıla Hatun’un kardeşi olarak tanıtılmıştır. Almıla ve Mergen, kendilerini Anadolu’ya yerleşen bir deri ticareti kabilesinin üyeleri gibi tanıtırlar. Fakat aslında Noyan’ın Kayı boyunun içinde neler olup bittiğini öğrenmek için gönderdiği casus askerlerdir.

Hepsi birbirinden daha savaşçı ruha sahip Moğol askerlerdir. Mergen’in özelliği keskin bir nişancı ve Avcı olmasıdır. Attığı ok asla ıskalamaz. Sessiz sakin ve durağan görüntüsünün altında oldukça psikopat ve tehlikeli bir tarafı vardır. Diriliş Ertuğrul Mergen kim? Diriliş Mergen gerçek tarihte var mı? Mergen kelimesinin ablamı nedir? Bu sorular dizi başladığı ve karakter ortaya çıktığı andan itiraben sorgulanmaya başladı.

Mergen karakteri gerçek tarihte kesinlikle vardı demek yanlış olur. Dizi gerçek tarihle paralel gidiyor. Fakat bütün karakterler birebir tarihten diziye aktarılmıyor. Bunu geçtiğimiz hafta ölen Halime hatundan da anladık. Tarihte 1281 yılında öldüğü bilinen Halime Hatun senaryo gereği Osman Gazi’nin doğumundan sonra vefat etti.

Diriliş Ertuğrul Mergen karakteri de Moğollar’la mücadelenin  anlatılacağı dönemde düşman karakterlerden biri olarak senaryoya dahil oldu. Dizi için özel olarak kurgulanan bir karakter.

1983 yılında İstanbul’da Dünyaya gelen oyuncu İstanbul Bilgi Üniversitesi, Siyaset Bilimi bölümünden mezundur.
1983 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ali Buhara Mete bugüne kadar pek dizide rol almıştır fakat Diriliş Ertuğrul dizisinde oldum a farklı bir karaktere hayat veriyor. Ali Mete Buhara’nın oynadığı diziler: Ortaklar, Yolun Sonu, Eşref Saati, Halil İbrahim Sofrası, Bir Kadın Tanıdım, Kurtlar Vadisi Pusu, Yarım Kalan, Posta Kutusu, Sevda Kuşun Kanadında, Kurtlar ve Çakallar ve Direniş Karatay gibi Önemli yapımlarda rol almıştır.