Diriliş Mahperi Kim? Mahperi Hatun Gerçek Adı, Oynadığı Diziler


Güncelleme: 21 Şubat 2018 : 21:47
0

Tarihe ışık tutan hikayesiyle ekranların ses getiren yapımları arasında yer alan Diriliş Ertuğrul oyuncu kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Dizide heyecan ve aksiyon sahneleri artmaya devam ederken ilerleyen bölümlerde taht kavgaları ve entrikalarına tanık olacağız. Dizinin son bölümünde Emir Sadettin, taht kavgalarının fitilini ateşleyecek ilk adımı atar ve Mahperi Sultan’ı konuyla ilgili doldurur. Diziye 106. bölümde dahil olan Diriliş Mahperi Hatun kim? Diriliş Mahperi hatuna dair detaylı analizler haberimizin devamında…


Diriliş Ertuğrul Saadettin Köpek Öldü Mü? Diziden Ayrıldı Mı?


Diriliş Ertuğrul’un son bölümünde nefes kesen sahnelere tanıklık ettik. Gözü Sultan Alaaddin’in tahtında olan Emir Saadettin bu yolda gözünü karartmadan hain planlarını nakış nakış işlemektedir. Geçtiğimiz bölüm kurguladığı sahte komplo sonucunda hiç bir suçu olmayan Emir’i kendi çıkarları uğruna yakmıştı. Hain damgası yiyen emir zindana atılmıştı. Fakat bu iftiraya dayanamayan Emir zindanda kendini asarak hayatına son verdi. Bu olay sonrası ölümle burun buruna gelen Sultan, kendisine bir şey olması durumunda tahta geçecek ismin küçük oğlu Kılıçarslan olduğunu açıklar. Bu haber Emir Saadettin’i harekete geçirir. Hemen oğlu Keyhüsrev’i tahta aday gören Mahperi Hatun’a haber gönderir. Keyhüsrev daha kolay yönlendirilecek bir isim olduğu için onun tahta geçmesi işine gelecektir. Diriliş Mahperi Hatun Emir’in doldurmasıyla dizide taht kavgalarını başlatmaya hazırlanıyor.

Mahperi Hatun‘a güvendiği bir adamıyla haber gönderir. Mahperi hatun Emir Saadettin’in zamansız çağrısına anlam veremez ve güvendiği bir adamını gönderir. Sadettin Mahperi hatunun adamına Sultan’ın taht planlarından bahseder. Sultan’ın kendisinden sonra tahta geçecek ismin Kılıçarslan olacağını bu konuda itiraz etmedikleri durumunda tahtın hayal olacağını söyleyerek ortalığı karıştırır. Adamı aracılığıyla Sultan Alaaddin’in taht planlarını öğrenen Mahperi hatun, saltanat kurallarına göre tahta kendi oğlu Keyhüsrev’in geçmesi gerektiğini söyleyerek, konuya el atmak için Konya’ya gitmeye karar verir. Oğlu Keyhüsrev’i de yanına alarak Konya’ya gider.

Diziye 106. bölümde dahil olan Mahperi Hatun ilerleyen bölümlerde dizide sık sık ismini duyacağımız karakterlerden biri olacak. Trt ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul tüm heyecanıyla yayın hayatına devam ederken diziye yeni dahil olan Diriliş Mahperi kim soruları sıkça gelmeye başladı. Diriliş Ertuğrul Mahperi kim, Diriliş Ertuğrul Mahperi Hatun kim, Mahperi Hatun karakterini canlandıran oyuncu kim? İşte detaylar…

Diriliş Ertuğrul Mahperi Hatun karakterine hayat veren oyuncunun ismi Sinem Öztürk’tür. Ekranların aranan isimlerinden biri olan oyuncu 1985 İstanbul doğumludur. Güzelliği ve kusursuz fiziğiyle dikkat çeken  Sinem Öztürk oğlak burcudur. Çocuk yaşta oyuncu olmayı kafasına koymuş ve kariyerine bu alanda yön vermiştir. Marmara Üniversitesi Sinema bölümünden mezun olmuştur. İlk dizi oyunculuğunu Alonya isimli projeyle yaşamıştır. Fakat asıl çıkışını yakaladığı ve adını geniş kitlelere duyurduğu proje Arka Sıradakiler dizisi olmuştur. Dizinin önemli karakterinden biri olan Gamze’ye hayat vermiştir. Beyaz Perde de başarılı yapımlarda yer almıştır. Bu projeler, Ayak Altın, Dersimiz Atatürk, Kurtlar Vadisi Vatan olurken  bir diğeri rekorlar kıran Ayla filmi olmuştur.

Kutsi ile başrol paylaştığı Huzur, Barış Arduç ve Elçin Sangu ile birlikte rol aldığı Kiralık Aşk yayınlandığı dönemin ses getiren yapımları arasında yer alıyor. Diriliş Ertuğrul gibi güçlü bir prodüksiyonda rol alan Sinem Öztürk’e Mahperi hatun rolünde başarılar dileriz.

Saltanatla yönetilen Selçuklu ve Osmanlı devletlerinde taht kavgaları çoğu zaman yaşanmıştır. Hatta ülkeyi yıkılma aşamasına getiren önemli etkenlerden biridir. Diriliş Ertuğrul tarihle paralel giden bir proje olduğu için tarihte Mahperi Sultan’ın olması olasıdır. Diriliş Ertuğrul Mahperi Hatun hayali bir karakter değildir.

Diriliş Ertuğrul Mahperi Hatun hakkında görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.