Diriliş Kılıçarslan Kimdir? Gerçek Tarihte Kim?


Güncelleme: 14 Mart 2018 : 23:30
0

TRT 1 ekranlarında heyecanla izlenen Diriliş Ertuğrul dizisine yeni karakterler girmeye devam ediyor. Sultan Alaaddin’in hain Emir Saadettin tarafından bir kaç defa zehirlenme tehditi geçirmesi üzerine Sultan Alaaddin devletin bekası için endişeye düşümüş ve kendisi öldükten sonra tahta kimin geçeceğini belirlemek istemiştir.

Bunun için Emir Saadettin’e talimat veren Sultan Alaaddin’ e Emir Saadettin tammüllere göre büyük oğlu  Gıyaseddin’in geçmesi gerektiğini söyler ancak Sultan Alaaddin küçük oğlu Sultan Kılıçarslan’ın tahta geçmesi gerektiğini söyler. Saadettin yine pusuya yatmış çiyan gibi Sultan’ı yanlış yönlendirmeye çalışırken, Sultan ise en doğru kararı vermek için elinden geleni yapmaktadır.

Ertuğrul Emir Saadettin’in hainliğini ispat etmiş, Ares’i de tanık olarak getirmiştir. Sultan Saadettin’in hainliğine inanmış ve tam da idam edecekken Mahperi Altun Aba ile birlikte gelmiş ve Köpek ile ittifak için Sadettin’inin infazını durdurarak Sultan’ı kararsız bırakmıştır.

Mahperi hatun ile Altun Aba Sultan’dan sonra Gıyaseddin’in tahta geçmesini beklerken Sultan Ertuğrul’dan Kılıçasrlan’a itaat yemini isteyecektir. Eğer ki Saadettin’in Mahperi hatuna dedikleri doğru olur Gıyaseddin veliaht olurtsa Mahperi Hatun Saadettin Köpek’i kurtaracaktır. Ancak Sultan Ertuğrul’dan Kılıçarslan için İtaat yemini isterse Mahperi Hatun Saadettin’i kurtaracak ve O’nunla birlik olacaktır. Peki tarihte Kılıçarslan kimdir? Selçuklu tarihinde neler yapmıştır?

[mavitext]14 Mart 2018 Çarşamba Reyting Sonuçları! Karadeniz Anlattı Diriliş Dinledi![/mavitext]

Kılıç Arslan, Sultan Alaaddin’in Eyyübilerden evlendiği eşinden olan oğludur. Tarih kitaplarında Kılıç Arslan ile ilgili çok bilgi vardır ancak bunlar bizim bahsettiğimiz Kılıç Arslan değillerdir. Sultan Aalaaddin’in bilinen tek oğlu 2. Gıyasettin Keyhüsrev’dir.

[kirmizitext]Diriliş Kılıçarslan Gerçek Tarihte Nasıl Ölmüştür? için tıkla[/kirmizitext]

Sizce Sultan’ın Veliaht olarak tayin ettiği Kılıçarslan karakterini kim canlandıracak? Ertuğrul Kılıçarslan’a bağlılık yemini edecek mi? Gıyaseddin bu durumda ne yapacak? Siz de düşüncelerinizi aşağıda paylaşınız.