Diriliş Gündüz Alp Ölecek Mi? Tarihte Nasıl Ölmüştür?


Güncelleme: 27 Aralık 2017 : 23:08
5

Diziye 97. bölümde dahil olan şövalye Titan Gündüz Alp’i öldürecek mi? Ertuğrul’un oğlu gündüz Alp ölecek mi? Gündüz Alp tarihte nasıl ölmüştür?

Obaya sinsice giren ve herkese kendini kabul ettiren Titan Ares’in adamıdır. Türk ordularının merhametli taraflarını kullanarak obaya girmeyi başarmıştır. Ve amacı Ertuğrul’un en değer verdiği evladı Gündüz Alp’i kaçırıp Ares’e vermekti.

Dizi tüm heyecanıyla devam ederken herkesin kafasında aynı soru işareti oluştu. Gündüz Alp 27 Aralık gerçekten ölecek mi? Gündüz Alp tarihte nasıl ölmüştür? Gündüz Alp tarihte ne zaman ölmüştür? 100. bölüm ile ilgili tüm bu soruların yanıtı haberimizin devamında…

Titan Gündüzalp’i Ares’e götürmüştür. Ancak Gündüzalp babasından aldığı dersle Ares’in elinde de olsa eline aldığı taşla Ares’in bir gözünü kör etmiştir. Gündüzlap’i kaçırıp Nikea’da Türklere karşı hıristiyan bir şovalye olarak yetiştirmek isteyen Ares O’nu zindana kapatır.

Ancak Ertuğrul oğlu Gündüzü’ün Ares’in elinde olduğunu bilir ve O’nu kurtarmak için plan yapmıştır. Kalenin içine soktuğu adamlarla bilikte planını devreye sokan Ertuğrul oğlu Gündüzalp’i kurtaracaktır.

 

Gündüz Alp Tarihte Nasıl Ölmüştür 

 

Ertuğrul Gazi’nin babası olan Gündüz Alp öldükten kısa bir süre sonra dünyaya geldiği ve bu nedenle Ertuğrul Gazi’nin babasının adını oğluna verdiği bilinmektedir. Dolayısıyla Gündüz Alp’in doğum yılı 1227 olmalıdır. İzleyenlere güzel haberi verelim Gündüz Alp küçük yaşta ölmeyecektir. Yani Gündüz Alp küçük yaşta ölmemiş, yetişmiş ve Osman Gazi ile giriştiği beylik mücadelesini kaybetmesine rağmen yine de kardeşinden ayrılmamış, Bizans üzerine düzenlenen bir fetihte şehit olmuştur.

 

Titan karakteri zaten dizinin heyecanını artırmak için tasarlanmış bir karakterdir. Gerçekte Titan isimli bir karakter olmamıştır. Gündüz Alp’i öldürmeye çalışacak fakat başarılı olmayacaktır. Genel olarak gerçek tarihle paralel olarak ilerleyen Diriliş Ertuğrul dizisinde Gündüz Alp küçük yaşta ölmeyecek.

Diriliş Deryus Kimdir? Darius Gerçek Adı Nedir

Diriliş Karacahisar Kalesi Alınabilecek mi? Gerçek Karacahisar Kalesi Nerede? Tarihte Karacahisar Kalesini Kim Almıştır?

Diriliş Aslıhan Hatun Öldü Mü? Nasıl Öldü? Tarihte Aslıhan Hatun’un Ölümü Nasıldır?

Diriliş Turgut Alp Öldü Mü? Nasıl Öldü? Tarihte Turgut Alp’in Ölümü Nasıldır?

https://www.youtube.com/watch?v=gZgIraeS8Kc

Comments are closed.