Diriliş Ertuğrul Sungurtekin Kimdir? Gerçek Adı ve Oynadığı Diziler


Güncelleme: 7 Mart 2018 : 21:14
2

Diriliş Ertuğrul 109. bölümle ekranlara gelmeye hazırlanırken diziye yeni karakterler de gelmeye başladı. Sevilerek izlenen ve reytinglerde en çok oranı alan dizilerden olan Diriliş’te bu hafta yeni bir karakter giriyor. Aslında yeni değil. Daha önce dizide olan bir karakter diziye yen,iden dahil oluyor. Sungurtekin karakteri 109. bölümle beraber diziye yeniden girecek. İşte Diriliş Ertuğrul Sungurtekin Kimdir? Gerçek Adı ve Oynadığı Diziler

Daha önce dizide Ertuğrul’un abisi Sungurtekin karakterini canlandıran Sezgin Erdemir diziye 109. bölümde geri dönecek. Daha önce 3. sezonun sonunda Ahlat göç ederek diziden ayrılan Sungur Tekin şimdi yeniden geri dönüyor. Dizinin fragmanında abisi kurtarmak için geri geldiğini söyleyen Sungur Tekin “Gerekirse alplerimde sarayı basıp kardeşimi kurtaracağım” demiştir. Peki Sungur Tekin kimdir? Sungur Tekin’i canlandıran oyuncu Sezgin Erdemir kim?

Sezgin Erdemir, İstanbul’da doğan Sezgin Erdemir 1976 doğumludur. Kendi ifadesi ile sakinliği ve yanlızlığı seven birisidir. Kalabalıkları sevmeyen Erdemir, sert görünüşünün bu konuda kendisine yardım ettiğini söylemektedir. Daha önce uzun yıllar sporla ilgilenmiştir. Basketbol oynamış ve fitness ile ilgilenmiştir. Hala da fitness ile uğraşan Sezgin Erdemir, Akdeniz Üniversitesi turizm ve otelcilik bölümü mezunudur. İyi derecede İngilizce bilen Sezgin Erdemir bir çok dizi ve farklı projede yer almıştır.

Sezgin Erdemir’in oynadığı dizi ve diğer projeler nelerdir? İşte Erdemir’in rol aldığı projeler; Kader, Böyle mi Olacaktı, Yılan Hikayesi, Cinlerle Periler, Koçum Benim, Hırçın Menekşe, Mars Kapıdan Baktırır, Arka Sokaklar, Yalancı Yarim, Issız Adam, Melekler Korusun, Mordkommission İstanbul, Yol Arkadaşım, Sultan Avrupa’da, Gölgedeki Renkler, Mahpeyker Kösem Sultan, Kirli Oyunlar, Krem, Diriliş Ertuğrul, Kertenkele, Muska.

Sezgin Erdemir şuan da Diriliş Ertuğrul dizisinde Sungur Tekin karakterini canlandıracaktır. Peki Sungur Tekin gerçek tarihte kimdir? Sungur Tekin Süleyman Şah’ın  dört oğlundan birisidir. Kaynaklar ismi Songor Tigin veya Songur Tekin olarakta geçmektedir. Süleyman Şah’ın ölümünden sonra 4 oğuldan ikisi olan Ertuğrul ve Dündar 400 çadırlık oba ile Sürmeli Çukur’a doğru giderler. Sungur Tekin ise kardeşi Gündoğdu ile İran’a gidip oraya yerleşmişlerdir. Tarihi kaynaklarda Sungur Tekin hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Ertuğrul ve Dündar kardeşler arasında ufku en geniş olanlardır ve devlet olmayı kafalarına koydukları için babaları Süleyman Şah’ın ölümünden sonra Anadolu’ya doğru göç etmişlerdir. Yer yer çatışmalara girerek Söğüt ve Domaniç’e yerleşirler.

[mavitext]Tahta Gıyaseddin Mi Çıkacak? Kılıçarslan Mı? Tarihte Alaaddin Keykubat’tan Sonra Tahta Kim Çıkmıştır? için tıkla[/mavitext]

SungurTekin hakkında yorum ve görüşlerinizi yorumlarınızla bizlere ulaştırabilirsiniz. Sizler bu karakter hakkında ne düşünüyorsunuz. Ertuğrul’a yardım edecek mi? Yoksa senaryo gereği hainlerden mi olacak?

Comments are closed.